Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Siguranță rutieră și prevenirea victimizării minorilor

ro

07 Apr, 2016 14:08 1643 Marime text
Azi, 07 aprilie a.c., polițiști Biroului de Poliție Rutieră și ce ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au deplasat la o grădiniță din municipiul Tulcea. Subiectele abordate au fost siguranța rutieră și prevenirea victimizării minorilor.

Polițiștii le-au explicat preșcolarilor câteva noțiuni importante privind siguranța rutieră: semaforul și semnificația culorilor semaforului, semnalele polițistului, dar și câteva dintre indicatoarele importante pentru siguranța celor mici.

Deși cei mici au deja noțiuni de siguranță rutieră, este important ca acestea să fie reamintite constant, pentru că respectarea lor este vitală pentru toți participanții la trafic. De asemenea, s-au lămurit și câteva aspecte de detaliu în ce privește siguranța rutieră a preșcolarilor, precum: diferența dintre semaforul pentru pietoni și cel pentru mașini, motivul pentru care copiii sub 12 ani nu au voie să circule în autoturism pe scaunul din dreapta șoferului, dar și rolul polițistului în asigurarea unui trafic sigur pentru toți participanții la trafic.

Copiii au fost foarte receptivi la informațiile primite, demonstrând încă odată că educația rutieră nu începe niciodată prea devreme.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii