Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şi în acest weekend poliţiştii sunt la datorie

ro

26 Jul, 2015 15:36 1144 Marime text
Poliţiştii constănţeni alături de colegii lor detaşaţi din ţară acţionează permanent şi în acest weekend la malul Mării Negre pentru asigurarea unei vacanţe liniştite turiştilor.
 
Astfel, numai în ultimele zile, poliţiştii au desfăşurat acţiuni specifice, au identificat şi cercetează penal peste 10 persoane bănuite de comiterea unor fapte de natură penală, dintre care 8 sunt cercetate pentru furt din societăţi comerciale, 4 pentru conducerea unor autovehicule fără permis de conducere, 2 care au condus fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, alte două persoane pentru că au sustras bunuri dintr-o cameră de hotel, respectiv un telefon mobil etc..
 
EXEMPLE:
1. La data de 24 iulie a.c., ora 15.30, poliţiştii din Mamaia au fost sesizaţi de un turist despre faptul că, în timp ce se afla pe plaja din staţiune, a intrat în apa Mării Negre lăsându-şi telefonul mobil nesupravegheat pe un şezlong, moment în care o tânără a luat telefonul şi a încercat să fugă, dar fost reţinută de angajaţii din zonă.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat-o pe A S. de 16 ani, din Băneasa, pe numele căreia au deschis un dosar de cercetare penală.
2. De asemenea, la data aceiaşi dată, ora 3.40, Poliţia din Mangalia a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în incinta unui magazin din staţiunea Saturn, în zona hotelului Siret.
Deplasaţi cu operativitate la faţa locului, poliţiştii au reuşit prinderea în flagrant a doi bărbaţi de 35 şi 23 de ani, din Vrancea şi Bacău, iar cu ocazia efectuării controlului corporal, în posesia acestora a fost găsită suma de 120 de lei şi ţigări, pe care partea vătămată, în calitate de administrator, a declarat ca îi aparţin.
Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a stabilit ca cele 2 persoane au pătruns în magazin printr-o rama de termopan care nu avea geam, fiind blocată de un frigider.
Cei doi au fost prezentaţi instanţei de judecată din Mangalia, care a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile, aceştia fiind introduşi în C.R.A.P. – I.P.J. Constanţa.    
3. Totodată, poliţiştii din Vama Veche cercetează penal pe C. Petru, de 25 de ani, din judeţul Suceava, care în seara zilei de 25 iulie a.c., în intervalul orar 18.30 – 20.30, a pătruns pe fereastra lăsată întredeschisă a unei camere de hotel din staţiune, de unde a sustras un portofel ce avea suma de 70 de lei, un ceas şi două inele din aur.
Prejudiciul în valoare de 700 lei a fost recuperat în totalitate şi restituit persoanei vătămate.
  •  
Din analizele efectuate la nivelul IPJ Constanţa se constată faptul că cele mai multe fapte de natură penală, care aduc atingere patrimoniului turiştilor se comit pe fondul neglijenţei şi a nesupravegherii propriilor bunuri.
 
De exemplu, poliţiştii Secţiei 3 din Constanţa au fost sesizaţi de două turiste despre faptul că, la data de 23 iulie a.c., în  jurul  orelor  23.00, pe plaja Modern, în timp ce au intrat în apă şi şi-au lăsat bunurile nesupravegheate, le-au fost sustrase trei telefoane mobile şi documente personale, fiindu-le cauzat un prejudiciu de 5.000 de lei.
 
De asemenea, poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi de o turistă şi un turist din Bucureşti, despre faptul că, în noaptea de 24 iulie a.c., în jurul orelor 3.00, pe uşile lăsate descuiate a camerelor de hotel din Eforie Nord, persoane necunoscute au pătruns şi au sustras 3.250 de lei, acte personale şi două telefoane mobile.
 
În cele patru sesizări, poliţiştii constănţeni au deschis anchete pentru identificarea şi tragerea la răspundere a autorilor şi recuperarea bunurilor.
 
 
Pentru prevenirea furturilor recomandăm turiştilor:
- aveţi permanentă grijă de bunurile dumneavoastră şi nu le lăsaţi niciodată nesupravegheate!
- ţineţi încuiate uşile camerelor de hotel şi închise toate geamurile dacă sunteţi cazaţi la parter şi etajul 1 al imobilelor!
- nu vă lăsaţi bunurile nesupravegheate pe plajă!
- nu lăsaţi niciun bagaj în autovehicule chiar dacă îl părăsiţi pentru câteva minute!
- nu vă lăsaţi obiecte de valoare în corturi şi campaţi doar în spaţii special amenajate!
- sunaţi de urgenţă la numărul 112 dacă sunteţi în pericol!
 
RECOMANDĂRI PENTRU CIRCULAŢIA PE DRUMURILE PUBLICE
 
Din estimările realizate, acest weekend este cel mai aglomerat din acest sezon estival. Şi de această dată poliţiştii rutieri constănţeni vor fi la datorie pentru fluidizarea circulaţiei şi asigurarea defluirii tuturor arterelor rutiere.
 
 
Totuşi, se recomandă turiştilor care părăsesc litoralul pe drumurile ce traversează judeţul Constanţa, să plece la drum din timp pentru a evita aglomeraţia şi să aleagă rute alternative pentru ieşirea spre Autostrada Soarelui.
 
Pentru finalul zilei de azi, cele mai aglomerate şosele se preconizează a fi DN 39, Constanţa-Mangalia, între Eforie Sud şi ieşirea către Autostrada A2 şi staţiunea Mamaia, mai exact ieşirea către municipiul Constanţa.
 
Pe această cale recomandăm şoferilor să respecte toate indicaţiile agenţilor de circulaţie, să evite opririle şi staţionările neregulamentare pentru a nu îngreuna traficul, să conducă cu atenţie şi responsabilitate, respectând regulile rutiere.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii