Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şase membri ai unei grupări infracţionale au fost reţinuţi de poliţiştii constănţeni

ro

04 Apr, 2012 18:09 809 Marime text

85.065 din 04 aprilie 2012

Grupare infracţională destructurată

Şase membri ai unei grupări infracţionale au fost reţinuţi de poliţiştii constănţeni

În dimineaţa zilei de 03.04.2012, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa în colaborare cu Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui, cu sprijinul luptătorilor SAS din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa şi Brigăzii Mobile de Jandarmi TOMIS Constanţa, au declanşat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa, o acţiune având ca scop destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism.
Acţiunea a debutat cu punerea în executare  a 7 autorizaţii de percheziţie domiciliară emise de Tribunalul Constanţa, pe raza municipiului Constanţa, a staţiunii Mamaia şi a comunei Tuzla, judeţ Constanţa, ulterior au fost conduse la DIICOT pentru audieri 12 persoane  din Constanţa şi Vaslui.
Ca urmare a probatoriului administrat în cauză timp de peste 10 luni , faţă de liderul grupării, B. G. V., de 41 de ani, din Constanţa, precum şi alţi 5 coinculpaţi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă.
 Grupul infracţional a acţionat încă din anul 2011, atât pe perioada sezonului estival cât şi în extrasezon, prin recrutarea din judeţul Constanţa şi Vaslui, cazarea într-un hotelul din Mamaia sau în alte hoteluri şi apartamente închiriate în municipiul Constanţa a mai multor minore pe care le-au exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei în scopul obţinerii de sume de bani din această activitate.
Membrii grupului au acţionat şi pentru supravegherea, protecţia şi înlesnirea practicării prostituţiei de către alte tinere, trăgând de asemenea foloase din această activitate.
 Aceştia sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism, fapte prev. şi ped. de art. 7 din Legea 39/2003, art. 13 din Legea 678/2001 şi art. 329 din Codul Penal cu închisoarea de la 5 la 20 de ani şi îngrădirea unor drepturi.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii