Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“SAPTAMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII” Ziua de 01.10.2013 a fost dedicată prevenirii infracţiunilor săvârşite cu violenţă - tâlhăriile

ro

01 Oct, 2013 17:22 855 Marime text
Specialiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţiştii Secţiei 5 şi cu cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică al I.P.J. Constanţa, au desfăşurat o activitate de prevenire a infracţiunilor săvârşite cu violenţă în incinta unui complex comercial situat pe bd. 1 Mai (ieşirea din Constanţa spre Mangalia ). Acţiunea face parte din programul "Săptămâna Prevenirii Criminalităţii", recomandările preventive fiind oferite tututor categoriilor de cetăţeni : copii, femei, bătrâni, persoane cu dizabilităţi.
În acest context, copiii şi membrii comunităţii au fost sfătuiţi să nu se afişeze în mod ostentativ cu obiecte de valoare, cum ar fi lănţişoare, brăţări sau telefoane mobile, să nu vorbească cu persoanele necunoscute sau amicii ocazionali de valorile pe care le deţin, să evite, după lăsarea întunericului, deplasările şi plimbările pe alei neiluminate, izolate şi necirculate, la intrarea în imobil să fie atenţi la persoanele suspecte, să manifeste atenţie asupra bunurilor şi dacă se încearcă smulgerea lor să acţioneze prompt şi să alerteze persoanele din imediata apropiere, iar în cazul în care sunt victime ale unor astfel de infracţiuni sau martori oculari în asemenea împrejurări, să nu ezite şi să apeleze numărul de urgenţă 112.
Activităţi similare s-au organizat de către toate subunităţile de poliţie din cadrul I.P.J. Constanţa, urmărindu-se creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor împotriva acestor genuri de fapte, prin pregătirea antivictimală a populaţiei, cât şi descurajarea potenţialilor infractori prin focalizarea acţiunilor specific poliţieneşti în zonele de risc identificate.
 
 
Jurnaliştii acreditaţi pe lângă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa sunt invitaţi în data de 02.10.2013, ora 9.00, să participe la activităţile de prevenire a delincvenţei juvenile, conform graficului evenimentului, „SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII ” în Eforie.
Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii alături de poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Eforie vor derula activităţi de informare a elevilor cu privire la modalităţile de prevenire a delincvenţei juvenile şi a violenţei, de dezvoltare a comunicării cu părinţii şi profesorii, totodată aducându-se la cunoştinţa acestora pericolul implicării în activităţi ce contravin legislaţiei în vigoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii