Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii rutieri desfăşoară activităţi în cadrul programuluii „Şcoala altfel!"

ro

03 Apr, 2012 23:21 755 Marime text

Având în vedere că principala cauză de producere a accidentelor rutiere la nivelul judeţului Constanţa o reprezintă indisciplina pietonală, săptămâna aceasta, în cadrul programului „Şcoala Altfel", lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa desfăşoară activităţi de prevenire a accidentelor în rândul elevilor.

Astfel, ieri au poliţiştii au desfăşurat activităţi de educaţie rutieră în rândul elevilor din cadrul următoarelor instituţii de învăţământ:

- Şcoala generală numărul 16 din municipiul Constanţa, elevii clasei a II-a au vizitat sediul unităţii, le-au fost prezentate autospecialele, au primit sfaturi cu privire la regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte atunci când sunt în trafic, şi totodată au accesat în sala de calculatoare un joc interactiv cu tematică rutieră.

- Şcoala generală numărul 29 din municipiul Constanţa, elevii au fost informaţi cu privire la respectarea normelor de comportare civilizată pe stradă, familiarizarea copiilor cu unele reguli de circulaţie rutieră, precum şi cunoaşterea unor indicatoare rutiere accesibile vârstei lor.

- Liceul „Traian", elevii clasei a V-a, au fost informaţi cu privire la regulile de circulaţie pe care trebuie sa le respecte în calitate de mici pietoni.

- Elevii liceelor „Pontica" şi „Mihai Eminescu" au primit informaţii cu privire la riscurile şi consecinţele juridice la care se expun, în ceea ce priveşte consumul de droguri sau plante etnobotanice. De asemenea, în partea a doua a activităţii tinerii au fost informaţi şi referitor la accidentele care s-au produs pe raza judeţului Constanţa şi la infracţiunile constatate, având drept cauză principală consumul de alcool şi droguri.

La sfârşitul activităţilor tinerii au primit pliante informative, au vizionat spoturi cu caracter preventiv, precum şi o filmare realizată la cercetarea la faţa locului a unui accident.

Astăzi, poliţiştii rutieri au primit vizita elevilor Şcolii numărul 12 din Municipiul Constanta şi împreună cu partenerii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, au participat la o activitate cu caracter preventiv în rândul elevilor de la Liceul „Tomis" Constanţa.

Astfel de activităţi vor continua până la sfârşitul săptămânii, întrucât evenimentele organizate de poliţiştii rutieri au fost percepute pozitiv de elevi, dar şi de profesorii coordonatori.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii