Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii de la Transporturi Maritime, în control pentru combaterea comerţului cu produse contrafăcute

ro

13 Oct, 2010 18:59 1210 Marime text

Poliţiştii de la Transporturi Maritime, în control pentru combaterea comerţului cu produse contrafăcute

În ultimele două zile, poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime – Serviciul Transporturi - I.G.P.R., au efectuat mai multe controale, soldate cu depistarea a două containere încărcate cu marfă susceptibilă a fi contrafăcută (îmbrăcăminte şi lenjerii  de pat) şi identificarea unui „comerciant” ilegal, care vindea încălţăminte, fără documente legale.

Luni, 11 octombrie a.c., poliţişti ai Postului de Poliţie Transporturi Navale Mangalia din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa l-au depistat pe C.I., de 54 de ani, din Judeţul  Suceava, administrator al unei societăţi comerciale, în timp ce intenţiona să vândă articole de încălţăminte, fără a avea documente legale necesare în acest sens.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1.000 de lei, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Au fost ridicate în vederea confiscării, 538 de perechi de încălţăminte, în valoare de 32.000 de lei.

De asemenea, ieri, 12 octombrie  a.c., a mai fost descoperit, în incinta unei societăţi comerciale din Portul Constanţa, un container cu aceeaşi destinaţie, în care se aflau 481 de seturi de lenjerie de pat, ce purtau însemnele identice sau similare cu mărci protejate, susceptibile a fi contrafăcute.

În cele două cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 din Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

La sfârşitul lunii iulie a.c.,  în subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române au fost înfiinţate Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa, în vederea unei mai bune gestionări a problematicii criminalităţii în zona Mării Negre, atât a celei din domeniul infracţiunilor comune, cât şi al criminalităţii organizate.

          COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii