Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii de la fraude au ridicat in vederea confiscarii 156 de aparate electronice

ro

19 Jun, 2009 01:00 893 Marime text

În urma unei acţiuni, poliţiştii de la fraude au ridicat în vederea confiscării 156 de aparate electronice ce aveau instalate programe de jocuri de noroc susceptibile de a fi contrafăcute

          Acţionând în cadrul Subprogramului « Protecţia drepturilor de proprietate intelectuală », poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, în colaborare cu D.G.I.P.I. au documentat activitatea infracţională a lui B. DRAGOŞ, de 25 de ani şi a lui C. IULIAN, de 42 de ani, ambii din Hârşova, care în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi din Hârşova, în perioada ianuarie 2007 – până în prezent, au instalat şi comercializat programe de joc pentru aparate videoelectronice cu câştiguri, susceptibile de a fi contrafăcute.

Astfel, în urma efectuării unui număr de 18 controale şi percheziţii domiciliare la sediile societăţilor în cauză şi la punctele de lucru ale acestora, poliţiştii au identificat şi ridicat, în vederea confiscării, 156 aparate videoelectronice de câştiguri, pe care erau instalate programe de joc susceptibile de a fi contrafăcute, titularul de drept al mărcilor fiind o firmă din Austria.

Deasemenea, din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că programele de joc contrafăcute erau comercializate către diverşi beneficiari din ţară, la preţuri de aproximativ 2500 euro pentru fiecare aparat, rezultând astfel o diferenţă de valoare faţă de produsul original de aproximativ 6500 euro pentru fiecare aparat.

Aparatele de joc în cauză erau fabricate într-o locaţie situată în Hârşova, aparţinând firmelor sus-mentionate, soft-urile contrafăcute fiind implementate în aceste aparate.

Prejudiciul estimat a fi cauzat de producerea, exploatarea şi comercializarea produselor de joc este de aproximativ 3.800.000 euro.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de B. DRAGOS şi C. IULIAN, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute si pedepsite de art. 83, lit. a si b din Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, art.5, alin.1, lit. a, b si g din Legea nr.11/1991 privind combaterea concurenţei neloiale, art. 139, ind.6, alin. 2, 5 si 6, art. 139, ind.9, ambele din Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe şi evaziune fiscală prevăzută de legea 241/2005.

Imagini de la această acţiune pot fi preluate de la Biroul de Presă din cadrul I.P.J. Constanţa

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii