Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii au ridicat in vederea confiscarii 38.000 de tigarete netimbrate sau cu timbre straine

ro

12 Aug, 2010 18:50 959 Marime text

În urma a 9 percheziţii domiciliare efectuate pe raza municipiului Constanţa, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 38.000 de ţigarete netimbrate sau cu timbre străine

În baza informaţiilor furnizate de lucrătorii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.), 30 ofiţeri constănţeni ai Serviciului Investigarea Fraudelor sprijiniţi de luptătorii D.I.A.S. au participat la 9 percheziţii ce s-au efectuat în cartierele Palazu Mare, Tomis Nord, Piaţa Griviţei şi Cartierul km. 4/5 din municipiul Constanţa

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanţa au acţionat astăzi pe linia identificării şi depistării persoanelor care comercializează în mod ilegal ţigarete netimbrate sau cu banderole de marcare străine.

Astfel, astăzi, 12 august a.c., în urma efectuării percheziţiilor, poliţiştii au identificat şi depistat pe B. Aurel, de 40 ani, pe B. Gabriel Mihăiţă de 38 ani, pe A. Marcel de 40 ani şi pe D. Costel, de 53 de ani, toţi din Constanţa. La domiciliile acestora au fost găsite 38.000 ţigarete, de diverse mărci, netimbrate sau cu banderole de marcare din Ucraina sau Republica Moldova, în valoare de aproximativ 17.100 lei, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Conform prevederilor O.U.G. 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale şi a normelor fiscale în vigoare, cei patru suspecţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, pentru “deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete„  şi pentru “colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia” şi pentru introducerea sau scoaterea din ţară prin orice mijloace a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal.

 COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii