Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masuri intreprinse de politistii constanteni in perioada campaniei electorale si in ziua alegerilor

ro

23 Nov, 2009 20:36 760 Marime text

R  O  M    N  I  A
MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
CENTRUL DE COMUNICARE JUDEŢEAN CONSTANŢA
E-mail: comunicareconstanta@mai.gov.ro
Nr. 494  din 23.11.2009 

Măsurile întreprinse de poliţiştii constănţeni în perioada campaniei electorale şi în ziua alegerilor

În ziua de 22.11.2009, prin Dispeceratul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului  Constanţa, au fost primite prin Serviciul de Urgenţă 112 un număr de 101 sesizări privind procesul electoral. Toate aceste sesizări au fost verificate de către poliţişti, multe dintre acestea nefiind confirmate iar altele fiind în curs de cercetare.

În ceea ce priveşte incidentele electorale înregistrate pe raza judeţului Constanţa în campania electorală precum şi în ziua alegerilor – 22.11.2009, acestea au fost în număr de 14, fiind constatate 3 infracţiuni ( o infracţiune de distrugere – art. 217 C.P. şi o infracţiune de furt - sustragere a unor mijloace de propagandă electorală precum şi o infracţiune de oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze ori să nu voteze un candidat) şi 11 contravenţii sancţionate cu amenzi în valoare de  7.300lei.
Majoritatea contravenţiilor au fost aplicate de către poliţişti pentru distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a materialelor electorale precum şi pentru afişajul electoral în alte locuri decât cele autorizate fără acordul scris al proprietarilor, conform normelor legale care reglementează desfăşurarea campaniei electorale şi a alegerilor pentru Preşedintele României.


CENTRUL DE COMUNICARE JUDEŢEAN CONSTANŢA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii