Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat IPJ - Prevenirea furturilor

ro

21 Jan, 2014 13:41 810 Marime text
În continuarea demersurilor I.P.J. Constanţa pentru prevenirea diferitelor infracţiuni, poliţiştii continuă activităţile informativ-preventive.
Măsurile de protecţie pe care trebuie să le ia fiecare posesor al unui autoturism în momentul parcării autovehiculului constituie elementul cheie pentru descurajarea potenţialilor infractori.

Fenomenul infracţional de furt din autovehicule este generat de o serie de cauze cum ar fi:

- neglijenţa proprietarilor în a-şi asigura autoturismele cu sisteme de securitate eficiente;
- neîncuierea portierelor la părăsirea autoturismului;
- lăsarea în autoturism a bunurilor de valoare: genţi, telefoane, gps-uri etc.;
- parcarea acestora în zone neiluminate sau izolate.
 
Sub nici o formă nu trebuie lăsate în autoturism obiecte de valoare, bani, portofele, genţi, gps-uri, telefoane sau acte personale. Pentru hoţi, acestea reprezintă o provocare.
 
              Practica demonstrează că reuşita în activitatea infracţională se bazează şi pe ajutorul acordat de victime atunci când se lasă ferestre deschise, când uşile nu sunt asigurate cu încuietori, se lasă cheia sub preş sau bilete în uşă de genul „sunt plecat în concediu; lipsesc câteva ore…”etc.
Pentru că este mai uşor să prevenim decât să combatem, vă recomandăm câteva măsuri simple dar eficiente, menite a-l determina pe infractor să renunţe să atenteze la proprietatea dumneavoastră , ori să-i îngreuneze reuşita.
Când lipsiţi o perioadă mai îndelungată de acasă, rugaţi un vecin să vă ridice corespondenţa din cutia poştală sau eventualele facturi prinse în uşă, să supravegheze perimetrul locuinţei şi să interpeleze persoanele necunoscute care sună la uşa dumneavoastră.
          Uşa de acces trebuie ţinută permanent încuiată cu cheia deoarece hoţii profită de această neatenţie şi sustrag din hol genţi sau obiecte de îmbrăcăminte.
          Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi.
          Nu permiteţi copiilor să deschidă uşa persoanelor necunoscute indiferent de motivele invocate.
          Dacă la uşa dvs. se prezintă persoane care vând sau solicită cumpărarea unor produse, evitaţi-le ! În nici un caz nu le permiteţi accesul în locuinţă.
 
Pentru situaţiile de urgenţă în care este ameninţată siguranţa dumneavoastră, a familiei sau a bunurilor ori pentru alte situaţii în care legea o impune, apelaţi numărul unic de urgenţă 112.
 
COMPARTIMENT INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii