Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ IPJ - Vineri, 02 Martie 2012

ro

02 Mar, 2012 23:07 880 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 7 acţiuni, fiind aplicate 13 sancţiuni în valoare totală de 5.880 lei.

Suspect de furt depistat de poliţiştii Secţiei 3

La data de 1 martie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa au fost sesizaţi, de două femei, în vârstă de 60 de ani, respectiv 63 de ani, ambele din Constanţa, cu privire la faptul că în data de 29.02.2012, în intervalul orar 17.00-18.00, un minor, le-a deposedat de cerceii din aur pe care îi purtau în urechi, în timp ce se aflau pe bulevardul Tomis în apropiere de Aleea Macilor.

În urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, şi pe baza semnalmentelor furnizate de cele două victime, s-a stabilit că suspect de comiterea celor două fapte este minorul R. A. V., de 11 ani, din Constanţa.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, cu respectarea normelor legale în materie de minori implicaţi în comiterea de infracţiuni, în vederea stabilirii întregii activităţi ilicite, acesta fiind suspectat de alte două fapte asemănătoare (tâlhării).

Poliţiştii Secţiei 5 caută trei bărbaţi care în această dimineaţă au provocat distrugeri unui autobuz

La data de 2 martie a.c., în jurul orei 07.24, poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi telefonic cu privire la faptul că unui autobuz al Regiei Autonome de Transport Public Constanţa ce se deplasa pe Strada Pandurului dinspre Şoseaua Mangaliei, i-au fost produse distrugeri.

Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au identificat, conducătorul autobuzului, care a precizat că în timp ce se deplasa, pe strada Pandurului la intersecţie cu strada Liliacului, pe fondul neacordării de prioritate, ocupanţii unui autoturism de teren, au provocat distrugeri la autovehicul, rupând cele două ştergătoare, grila din plastic faţă şi oglinda retrovizoare exterioară de pe partea stângă.

Valoarea prejudiciului urmează să fie comunicată de deţinătorul legal al autovehiculului de transport public.

În urma cercetărilor poliţiştii au stabilit deţinătorul autoturismului, în persoana unui tânăr de 26 de ani, din Constanţa.

Poliţiştii desfăşoară activităţi de căutare şi identificare a participanţilor la eveniment pentru a fi aduşi la audieri şi stabilirea împrejurărilor concrete în care s-a produs evenimentul, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Un alt eveniment în care a fost implicat un autovehicul de transport public a avut loc în ziua de 01.03.2012, ora 21.05, când poliţiştii Secţiei 1 Constanţa au fost sesizaţi de către dispeceratul R.A.T.C. cu privire la faptul că persoane necunoscute, au provocat distrugeri la un geam lateral al autobuzului care parcurgea traseul liniei 43 pe bulevardul Tomis, în zona intersecţiei cu strada Farului, sensul de mers dinspre Capitol spre Dacia.

Echipa de cercetare la faţa locului s-a deplasat la capătul de linie situat în zona „Cireşica" unde era parcat autobuzul şi au constatat faptul că un ochi de geam cu dimensiunile 60x60 cm, situat pe partea dreaptă lângă ceea de-a treia uşă de acces (ultima), prezintă la partea inferioară un orificiu de formă neregulată cu diametru de aproximativ 2,5 cm., restul suprafeţei geamului fiind crăpată.

Poliţiştii înteprind activităţi de cercetare pentru a stabili cu exactitate modul de provocare a pagubei pricinuite autobuzului aparţinând unităţii de transport.

Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 300 lei.

Cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Cercetat de poliţiştii Secţiei 9 Rurală pentru furt calificat

Urmare a activităţilor specifice de cercetare a poliţiştilor Secţiei 9 Rurală, într-o cauză de furt, comis de persoane necunoscute în noaptea de 29.02./01.03.2012, ocazie cu care au fost sustrase mai multe bunuri (boiler din fier, 4 ţevi de irigat cu lungimea de 6 metri fiecare) în valoare 1300 lei din anexa a unui localnic din Tătaru, a fost identificat ca suspect de comiterea acestei infracţiuni S. Costel, de 21 de ani, din aceeaşi localitate.

În cauză prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

S-a întocmit dosar penal pentru furt calificat, suspectul fiind cercetat în stare de libertate.

Infracţiune judiciară depistată în trafic de poliţiştii rutieri

La data de 1 martie a.c., în jurul orei 07.42, poliţiştii rutieri au identificat şi scos din trafic pe DN 39, la km 40, sensul de mers Constanţa-Mangalia o autoutilitară condusă de G. Mihai, de 31 de ani, din Mangalia.

Cu ocazia verificărilor în caroseria autoutilitarei a fost depistată cantitatea de 2360 kg fier vechi, despre care conducătorul auto a precizat că aparţine unor cunoscuţi, fiind vorba de P. Vasile, de 26 de ani, P. Ionel, de 21 de ani şi O. Florian, de 36 de ani, din municipiul Mangalia.

În urma cercetărilor s-a stabilit ca materialul feros provine dintr-o conductă îngropată în pământ, aflată in curtea unei societăţi comerciale din Mangalia, societate aflată în curs de lichidare, iar pentru scoaterea ţevii a fost săpat un şanţ de aproximativ 30 metri.

În cauză s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Cercetat de poliţiştii Secţiei 3 Rurală pentru furt calificat

La data de 1 martie a.c., ora 21.40, patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 3 Rurală, a fost sesizată cu privire la faptul că unui localnic din com. Tuzla, i-a fost sustrasă bicicleta, în valoare de 300 de lei, pe care o lăsase afară în stradă rezemată de un gard la în apropierea unui bar din localitate.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, a fost identificat ca suspect de comiterea furtului bicicletei, B. Marian, de 25 de ani, din Tuzla, fiind recuperată totodată şi bicicleta care a fost predată părţii vătămate.

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Persoană posesoare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea depistatde Poliţiştii Secşiei 7 Rurală

La data de 1 martie a.c., a fost depistat de către poliţiştii Secţiei 7 Rurală D. Ionel Sorin, de 25 de ani, din localitatea Nistoreşti, judeţul Constanţa, posesor al unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Hârşova, fiind condamnat la pedeapsa de 2 ani pentru infracţiunea de furt calificat.

Cel în cauză a fost depus la Penitenciarul Poarta Albă.

Infracţiuni economice

Acţionând în baza Programului „Antifraudă", ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat activitatea infracţională privind pe C. Nicolae, de 50 de ani, din Constanţa şi N. Ştefan, de 60 de ani, din Constanţa, care în calităţile lor de asociaţi şi administratori ai unei societăţi comerciale din Cernavodă, în mod repetat au indus în eroare, cu ocazia încheierii şi derulării unor contracte de prestări servicii, două societăţi comerciale, una din Galaţi şi una din Constanţa, cauzându-le prejudicii de 128.002,6 lei, respectiv 335.398,88 lei.

De asemenea, poliţişti au reţinut că pentru sustragerea de la plata datoriilor către părţile vătămate, suspecţii au solicitat în instanţă deschiderea procedurii prevăzute de Legea nr.85/2006, susţinând că societate din Cernavodă este în stare de insolvenţă, după ce au ascuns şi înstrăinat o parte din activul societăţii, în dauna creditorilor. Totodată au refuzat să prezinte lichidatorului judiciar documentele şi bunurile aparţinând societăţii pe care o administrau.

În sarcina suspectului C. Nicolae, s-a mai reţinut şi faptul că a ascuns sursa impozabilă, prin declararea imobilului deţinut în Constanţa pe numele unei persoane fizice, pe care l-a utilizat în baza unui contract de leasing financiar încheiat cu o altă societate din municipiul Constanţa, sustrăgându-se astfel de la plata unui impozit faţă de bugetul statului cu suma de 155.205 lei.

Faţă de persoanele în cauză, cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, evaziune fiscală, bancrută frauduloasă şi refuzul de a prezenta documentele lichidatorului judiciar, Tribunalul Constanţa a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 363 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 51.800 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a patru accidente.

La data de 1 martie a.c., ora 08.00, în municipiul Constanţa, V. Maria Cristina, de 31 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe bulevardul Tomis şi ajungand la intersecţie cu strada Nicolae Iorga, a efectuat viraj la stanga, nu a acordat prioritate de dreapta şi a intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa regulamentar din sens opus, pe care îl proiectează în alt autoturism care se afla oprit la semafor.

În urma impactului dintre autoturisme, a rezultat vătămarea corporală gravă conducătoarei auto V. Maria Cristina.

La data de 1 martie a.c., ora 08.20, în municipiul Constanţa, V. Mădălina, de 31 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu şi ajungand la marcajul pietonal din dreptul străzii Nicolae Iorga, a surprins şi accidentat uşor pe B. Gheorghe, de 39 de ani, localitatea Mihail Kogălniceanu, care s-a angajat în traversarea părţii carosabile pe marcajul pietonal.

La data de 1 martie a.c., ora 14.00, în municipiul Constanţa, C. Claudiu Nicolae, de 36 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe strada Sulmona şi ajungand la intersecţie cu bulevardul Tomis, a efectuat viraj la stanga, nu a acordat prioritate de dreapta şi a intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa regulamentar din sens opus, condus de P. Marius, de 18 ani, din Constanţa.

În urma impactului dintre autoturisme, a rezultat vătămarea corporală uşoară a pasagerei P. Georgiana, de 53 deani, din primul autoturism.

La data de 1 martie a.c., ora 18.40, în oraşul Cernavodă, H. Ionuţ, de 24 de ani, din Cernavodă, a condus un autoturism pe strada Seimeni şi din cauza neatenţiei în conducere a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa regulamentar fiind condus de M. Ion, de 44 de vani.

Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto M. Ion şi a însoţitoarei acestuia.

Infracţiuni rutiere

Urmare a activităţilor specifice de investigare a poliţiştilor Serviciului Rutier Constanţa, într-o cauză privind pe B. Marian Eugen, de 35 de ani, în sarcina căruia au fost reţinute 3 infracţiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa unor produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestuia, 2 infracţiuni de părăsirea locului accidentului produs ca urmare a unei infracţiuni fără încuviinţarea poliţiei şi 2 infracţiuni de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având suspendat dreptul de a conduce, fapte comise la data de 29.02.2012, informăm ca la data de 01.03.2012, cel în cauză a fost prezentat Judecatoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă, instanta eliberând pe numele acestuia mandat de arestare pentru o perioadă de 29 de zile.

Suspectul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.

La data de 1 martie a.c., ora 07.00, în judeţul Constanţa, a fost depistat C. Ciprian Petruţ, de 32 de ani, conducând un autoturism în localitatea Eforie, având permisul de conducere reţinut şi deasemenea având autorizaţia de circulaţie provizorie pentru autoturism expirată.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

La data de 1 martie a.c., ora 10.30, în municipiul Constanţa, a fost depistat P. G. Aurel, de 44 de ani, conducând un autoturism, având permisul de conducere anulat din data de 27.11.2009.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

La data de 1 martie a.c., ora 17.30, în judeţul Constanţa, a fost depistat B. Gheorghe, de 46 de ani, din localitatea Medgidia, conducând un autoturism pe DN3, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii