Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IPJ Constanţa - 28.06.2012

ro

28 Jun, 2012 16:08 997 Marime text

      R  O  M    N  I  A                    
      MINISTERUL ADMINISTRAȚIEI ȘI INTERNELOR                           
                       
    NESECRET
       Nr. 623.007 / 28.06.2012
      Constanţa

     INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE       
INSPECTORATUL DE POLIȚIE AL JUDETULUI CONSTANŢA
                                                                             
                          BULETIN INFORMATIV


În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate de către aceştia 249 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 29.500 lei.
 
     În ceea ce priveşte faptele antisociale, la nivelul Serviciului Rutier Constanţa a fost constatată o infracţiune la regimul circulaţiei.

La data de 27 iunie a.c., ora 00.30, în judeţul Constanţa, a fost depistat numitul O. Marius Ioan, de 39 ani, din Mangalia, conducând un autoturism pe Şoseaua Constanţei fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Celui  în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Astăzi poliţiştii rutieri vor acţiona pentru prevenirea accidentelor rutiere care se produc pe fondul indisciplinei pietonale, fapt pentru care le recomandăm pietonilor următoarele:
- să traverseze strada numai pe culoarea verde a semaforului;
- să nu se angajeze în traversarea străzii  pe culoarea roşie a semaforului atunci când consideră că au timp să treacă deoarece autovehiculul poate accelera  sau când nu se vede nici un autovehicul, poate apărea de pe o stradă lăturalnică;
- înainte de se angaja în traversarea străzii, pietonul trebuie să se asigure atât  în partea stângă cât şi  în partea dreaptă.
- după coborârea din mijloacele de transport în comun, să aştepte să se pună în mişcare şi apoi să traverseze partea carosabilă;


- să evite, să traverseze strada în fugă; să evite să trimită copiii pentru a achiziţiona diverse bunuri, dacă aceasta ar presupune traversarea unei străzi intens circulate;
-  să evite să  traverseze strada  prin spatele autovehiculelor oprite.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii