Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

26 Jun, 2012 16:59 945 Marime text

dscn1183.jpgÎn ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Mercedes furat din Franţa, descoperit în P.T.F. Negru Vodă

dscn1184.jpgPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă un autoturism marca Mercedes care figura ca fiind furat din Franţa.

În data de 25.06.2012, în jurul orei 10.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă a fost verificat un autoturism marca Mercedes model C250, la volanul căruia se afla L.L. de 36 ani, domiciliat în municipiul Constanţa.

Şoferul a specificat că doreşte să părăsească teritoriul ţarii pentru a efectua un sejur pe litoralul din R. Bulgaria.

În urma verificărilor a rezultat faptul că respectivul autoturism figura în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, fiind semnalat ca fiind furat din Franţa din data de 29.10.2010.

Cetăţeanul român aflat la volan a declarat faptul că a achiziţionat autoturismul din Bucureşti.

Autoturismul, evaluat la aproximativ 120.000 lei, a fost ridicat în vederea indisponibilizării.

Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 26 raportat la art. 208, alin. 1 şi 4 Cod Penal.

Transport ilegal de sturioni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care transporta 27 bucăţi de sturion din specia cegă în condiţii ilegale.

În data de 25.06.2012, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea l-au identificat pe T.N. de 33 ani, domiciliat în localitatea Grindu din judeţul Tulcea, care transporta într-un sac de rafie 27 bucăţi de sturion din specia cegă.

Exemplarele de sturion aflate în stare vie au fost confiscate şi redate mediului natural.

Persoana în cauză va fi cercetată sub aspectul săvârşirii infacţiunii de „pescuitul sturionilor în alt scop decât cel de populare/repopulare", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. c din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii