Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

12 Mar, 2012 23:05 823 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 15 acţiuni, fiind aplicate 55 sancţiuni în valoare totală de 17.550 lei.

Prinderi în flagrant realizate de poliţiştii constănţeni

La data de 11 martie a.c., în jurul orei 11.32, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112, de către o tânără în vârstă de 23 de ani, din municipiul Focşani, cu privire la faptul că în aceeaşi zi în jurul orei 11.00, în timp ce se afla în parcul situat în apropierea primăriei, o persoană necunoscută ce a venit din spate, a prins-o cu mâna de gură, după care i-a smuls din mână telefonul mobil.

Lucrătorii Biroului Investigaţii Criminale, în colaborare cu poliţiştii Secţiei 3 Poliţie, în urma verificărilor efectuate, l-au depistat în zonă pe I. S., de 15 ani, din Constanţa, asupra căruia a fost găsit şi telefonul reclamat ca fiind sustras.

Prejudiciul în valoare de 150 lei a fost recuperat şi restituit persoanei păgubite.

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie cu respectarea prevederilor legale în privinţa minorilor, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

La data de 11 martie a.c., ora 23.00, poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U 112, cu privire la faptul că în parcarea unui bloc situat pe Şoseaua Mangaliei, 3 (trei) minori au deschis un autoturism.

Patrula de siguranţă publică, deplasată cu operativitate în zona indicată, în urma verificărilor efectuate, i-a depistat pe S. E., de 17 ani, din Constanţa, C. I. A., de 13 ani, din localitatea Pantelimon, judeţul Constanţa, şi M. S., de 13 ani, din Constanţa.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că tinerii au forţat încuietoarea portierei stânga faţă a autoturismului, au răvăşit interiorul acestuia, dar nu au sustras bunuri sau valori.

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat, cu respectarea prevederilor legale în privinţa minorilor, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale

La data de 11 martie a.c., ora 10.00 poliţiştii Secţiei 8 Rurală Băneasa au efectuat o acţiune pe linia combaterii şi prevenirii braconajului piscicol, ocazie cu care a fost depistat pe balta Iortmac C. G., de 16 ani, din localitatea Lipniţa, în timp ce scotea din apa doua plase monofilament cu lungimea de 100 m fiecare la ochi de 60 mm şi în care se afla cantitatea de 33 kg peşte diferite specii.

Plasele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar peştele a fost predat administratorului unei societăţi comerciale cu profil piscicol în vederea valorificării în condiţii legale.

Cercetarile sunt continuate de către poliţişti, cu suspectul în stare de libertate,şi cu respectarea prevederilor legale în privinţa minorilor.

La data de 11 martie a.c., ora 07.00, poliţiştii Secţiei 8 Rurală Băneasa s-au sesizat din oficiu despre faptul că alarma unui bar din comuna Oltina s-a declanşat.

Deplasaţi la faţa locului poliţiştii au constatat că o fereastră este deschisă şi prezintă urme de forţare.

Având în vedere primele aspecte descoperite la fata locului, poliţiştii au efectuat verificări în zonă, ocazie cu care au fost identificaţi B. Dumitru, de 26 de ani şi S. Daniel Dumitrel, de 23 de ani, ambii din comuna Oltina.

Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că din interiorul societăţii comerciale nu au fost sustrase bunuri.

Cercetarile sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de furt calificat.

La data de 11 martie a.c., ora 13.00, poliţiştii Secţiei 3 Rurală Mangalia au depistat pe DJ. 391, Mangalia - Negru-Vodă, în exteriorul localităţii Albeşti, pe M. Marian, de 25 de ani, M. Constantin, de 27 de ani, D. Marian Bogdan, de 18 ani, B. Marius Cristian, de 27 de ani, toti din localitatea Vârtop, judeţul Constanţa, care transportau cu un atelaj hipo o ţeavă metalică cu lungimea de 1 m şi diametrul de 0,60 m.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că cei patru suspecţi au dislocat bucata de ţeavă din reţeaua A.N.I.F., aflată în extravilanul localităţii Albeşti, şi urmau sa o valorifice la un centru de colectare al deşeurilor feroase.

Prejudiciul creat prin furtul ţevii metalice nu a putut fi stabilit, urmând ca acesta să fie comunicat ulterior de către reprezentanţii A.N.I.F.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, cu suspecţii în stare de libertate, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

La data de 11 martie a.c., ora 22.10, în baza unor informatii deţinute de poliţiştii Secţiei 7 Rurală au efectuat o verificare la punctual de colectare a deşeurilor feroase din localitatea Stupina, judeţul Constanţa, ce aparţine unei societăţi comerciale, ocazie cu care au identificat, într-un autotren format din cap tractor şi semiremorcă, 3 jgheaburi metalice de 11 m lungime şi 45 cm lăţime, cântărind 2220 kg.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că cele trei jgheaburi metalice provin din tăierea unei ţevi cu o circumferinţă de 350 cm.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii secţiei de poliţie rurală pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment precum şi a persoanelor implicate.

Tot pentru un furt de componente S.N.I.F., de pe o suprafaţă de teren situată în extravilanul oraşului Hârşova, comis la data de 10 martie a.c., sunt cercetaţi şi M. Eugen, de 20 de ani, D. Gheorghe, de 46 de ani, M. Petrică, toţi din Ovidiu, Grup Social Nazarcea, A. Vasile, de 36 de ani, din localitatea Făclia şi B. Nicolae, de 43 de ani, din localitatea Vadu Oii, judeţul Constanţa. Aceştia au fost reţinuţi de poliţişti pe parcursul cercetărilor pe bază de ordonanţă şi prezentaţi Judecătoriei Hârşova cu propunere de arestare preventivă, propunere respinsă de magistraţi.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din Hârşova.

Poliţiştii Secţiei 3 Rurală Mangalia au identificat participanţii la un furt din Albeşti

Urmare a activităţilor de investigare desfăşurate de poliţiştii Secţiei 3 Rurală privind furtul comis în noaptea de 10/11.03.2012, a unei cantităţi de aproximativ 1000 kg porumb ştiuleţi, din curtea unei femei din Albeşti, au fost identificaţi ca suspecţi de comiterea furtului A. Laurentiu Claudiu , de 22 de ani şi N. A. I., de 17 ani, ambii din comuna Albeşti, judeţul Constanţa.

În urma extinderii cercetărilor faţă de cei doi suspecţi s-a stabilit că aceştia sunt de comiterea unui alt furt comis în noaptea de 09/10.03.2012, în paguba aceleiaşi părţi vătămate, fapta ce face obiectul unui alt dosar penal.

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând ca la finalizarea investigaţiilor dosarele să fie înaintate cu propuneri corespunzătoare unităţii de parchet competente.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate de către aceştia 227 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 36.400 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a trei accidente.

La data de 11 martie a.c., ora 18.30, în municipiul Constanţa, M. Ervin, de 26 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu în banda numărul doi de circulaţie şi ajungând în apropiere de intersecţie cu strada Nicolae Filimon, a efectuat o depăşire neregulamentară peste marcajul longitudinal dublu continuu şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar din sens opus de M. Dorin, de 48 de ani, din localitatea Năvodari.

Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui M. Dorin.

După producerea accidentului autorul acestuia a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiei, fiind identificat ulterior la aproximativ două ore şi reţinut pentru o perioadă de 24 ore în vederea prezentării instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru săvarşirea următoarelor infracţiuni:

- vătămare corporală din culpă,

- părăsire a locului accidentului din care a rezultat vătămarea corporală a unei persoane fără încuviinţarea poliţiei care efectuează cercetarea la faţa locului,

- uz de fals,

- conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

La data de 11 martie a.c., ora 19.00, în municipiul Constanţa, S. Ioan Gheorghe, de 37 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe strada Baba Novac şi ajungând în apropiere de strada Crinului a surprins şi accidentat uşor pe minorul M. B., de 5 ani, care fiind nesupravegheat s-a angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis.

La data de 11 martie a.c., ora 19.30, în judeţul Constanţa, D. Georgian, de 35 de ani, din Ovidiu, a condus un moped pe strada Delfinului din localitatea Ovidiu şi ajungand în intersecţie cu DN2A, nu a acordat prioritate şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de S. George Mihai, de 20 de ani, din localitatea Mihail Kogălniceanu.

Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui D. Georgian şi a pasagerului mopedului.

Infracţiuni rutiere

La data de 11 martie a.c., ora 09.00, în judeţul Constanţa, a fost depistat S. Doru, de 24 de ani, din Constanţa, conducând un autoturism pe DN39, în localitatea Lazu cu o viteză de 140 km/h.

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Urmare a activităţilor de investigare desfăşurate de poliţiştii rutieri privind evenimentul rutier din data de 10.03.2012, vă informăm că la data de 11.03.2012, B. Ionel, conducătorul microbuzului a fost prezentat Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă, instanţa eliberând pe numele acestuia mandat de arestare pentru o perioada de 20 de zile.

Cel în cauză a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.

La data de 11.03.2012, în jurul orei 08.44, poliţiştii Serviciului Rutier au identificat şi scos din trafic pe Ş. Doru, de 23 de ani, din Constanţa, înregistrat de aparatul Radar conducând cu viteza de 140 Km/h, în localitatea Lazu, acesta aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice ( 0.49 mg/l alcool pur în aerul expirat).

La controlul documentelor conducătorul auto a prezentat un permis eliberat de autorităţile din Turcia la data de 19.04.2009, pentru categoria B, susceptibil de falsificare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii