Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV

ro

30 Apr, 2011 19:36 943 Marime text

În perioada 29-30 aprilie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate.

La nivelul judeţului au fost organizate acţiuni specifice de prevenire a accidentelor rutiere care au drept cauze conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi viteza excesivă, fiind aplicate 313 sancţiuni contravenţionale, dintre care 85 pentru viteză.

De asemenea, în tot judeţul Constanţa au fost amplasate pe toate drumurile naţionale, pe Litoralul Mării Negre şi în Municipiul Constanţa 18 aparate radar.

În aceiaşi perioadă, începând cu orele 14.00 până la orele 20.00, poliţiştii rutieri în colaborare cu cei de la ordine publică au aplicat peste 90 de sancţiuni pentru conducerea autovehiculelor cu viteză excesivă, reţinând 11 permise de conducere.

Totodată, poliţiştii au testat în trafic peste 130 de conducători auto în vederea depistării alcoolemiei, aplicând 5 sancţiuni pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi reţinând tot atâtea permise de conducere.

Cu ocazia acţiunilor derulate au fost constatate două infracţiuni la regimul circulaţiei (pe DN39 şi în Staţiunea Mamaia).

Altfel, la data de 29 aprilie a.c., în jurul orelor 18.00, V. AURELIU, de 33 ani din localitatea Brăneşti, judeţul Ilfov, a condus un autoturism, pe DN 39 dinspre Constanţa către Mangalia, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul testului cu aparatul etilotest, indicând o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool în aerul expirat.

Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Constanţa, unde i-au fost recoltate două probe de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Persoanei i s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru conducere sub infuenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, în data de 29 aprilie a.c., în jurul orelor 23.48, N. DRAGOŞ, de 22 ani din Constanţa, a condus un autoturism, în Staţiunea Mamaia, dinspre Constaţa către Năvodari în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o îmbibaţie alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Constanţa, unde i-au fost recoltate două probe de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru conducere sub infuenţa băuturilor alcoolice.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI EDUCAŢIE RUTIERĂ

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii