Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ - Vineri, 26 Octombrie 2012

ro

26 Oct, 2012 22:58 800 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 5 acţiuni, fiind aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.590 lei.

Infracţiuni judiciare

La data de 25 octombrie a.c., poliţiştii din Medgidia fiind în continuarea cercetărilor privind scandalul produs în ziua de 23.10.2012 între două grupuri de persoane, au condus şi audiat la unitatea de poliţie, după externarea din Spitalul Municipal Medgidia, pe M. Chemal, de 46 de ani.

După audiere, faţă de suspect, poliţiştii au luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Constanţa, urmând ca la data de 26.10.2012 să fie prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia cu propunere de sesizare a instanţei de judecată cu luarea măsurii arestării preventive.

Reamintim că, la data de 23 octombrie a.c., ora 17.48, poliţiştii din Medgidia au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că pe strada Fundătura Viilor, din municipiul Medgidia, are loc un scandal între mai multe persoane.

Patrula de siguranţă publică deplasată cu operativitate la faţa locului a identificat două grupuri de persoane formate din I. Baeram, de 41 de ani, I. Sunai, de 29 de ani şi I. Geilan, de 24 de ani, şi Ş. Chemal pe de o parte, şi S. Amet, de 36 de ani, M. Chemal, de 46 de ani şi S. Chenan, de 29 de ani, M. Gian, de 33 de ani şi A. Lupu, de 42 de ani, pe de altă parte, toţi din municipiul Medgidia.

Pentru aplanarea scandalului poliţiştii au folosit armamentul din dotare, fiind executate 9 focuri de armă în plan vertical, fără a fi rănită vreo persoană, fapt ce a condus la dispersarea scandalagiilor.

Pe parcursul verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că, între cei în cauză, pe fondul consumului de băuturi alcoolice a izbucnit un conflict spontan, combatanţii lovindu-se reciproc cu pietre şi obiecte contondente.

În urma incidentului 3 persoane au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, două rămânând internate la S.C.J.U. Constanţa.

Şapte dinte persoanele implicate în altercaţie au fost conduse la sediul unităţii de poliţie pentru cercetări, faţă de acestea luându-se măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, instanţa de judecată luând faţă 6 (şase) dintre acestea măsura arestării preventive pe o perioadă de 10 zile.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

La data de 25 octombrie poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa au fost sesizaţi de o tânără de 24 de ani, cu privire la faptul că în noaptea de 24/25.10.2012, în jurul orei 01.20, în timp ce se afla la intersecţia străzilor Ion Raţiu şi Maramureş, a fost acostată de A. Şenol, de 23 de ani, din Cobadin, fostul său prieten, lovită în zona feţei şi deposedată de un telefon mobil.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, tânărul a fost identificat şi audiat, faţă de acesta luându-se măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa în vederea sesizării instanţei de judecată cu luarea măsurii arestării preventive.

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

La data de 26 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei 3 Rurală Mangalia cu sprijinul poliţiştilor Postului de Poliţie Limanu, au efectuat o acţiune pe linia prevenirii furturilor de conducte din reţeau ANIF Constanta, ocazie cu care au depistat în flagrant, în extravilanul localităţii Hagieni, judeţul Constanţa, 7 persoane din comuna Independenţa, care sustrăgeau componente metalice din conducta de alimentare cu apă.

Asupra suspecţilor, ce s-au deplasat în zona respectivă cu două autoturisme, au fost identificate 21 bucăţi conductă secţionată, cu dimensiunile de 1x0,9 metri, dar şi instrumente artizanale de secţionat.

Prejudiciul urmează a fi stabilit ulterior de unitatea păgubită.

Celor în cauza li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, fiind cercetaţi în stare de libertate.

Poliţiştii Secţiei 5 cercetează în stare de libertate pe C. Narcisa, de 34 de ani, din Constanţa, întrucât în seara zilei de 25.10.2012, a fost surprinsă de agenţii de pază ai unui hipermarket încercând să treacă de porţile senzomatice cu produse alimentare în valoare de 729 lei, fără să le plătească.

Poliţiştii din Mangalia cercetează în stare de libertate pe M. Vasile, suspectat că în noaptea de 24/25.10.2012, a pătruns, împreună cu R. M. Niculae, de 26 de ani, din Siminoc, în incinta Fermei Avicola, situată în extravilanul municipiului, de unde au sustras mai multe bunuri, o parte dintre acestea fiind găsite la locuinţa unuia dintre suspecţi.

Poliţiştii din Independenţa cercetează în stare de libertate pe U. Ilie, de 21 de ani şi N. E. Mihai, de 21 de ani, ambii din Dumbrăveni, suspectaţi că în noaptea de 24/25.10.2012 au sustras din curtea unui localnic, cca. 1.ooo kg grâu şi obiecte metalice. O parte din bunuri au fost identificate la locuinţele lor, iar o altă parte la un centru de colectare a deşeurilor feroase din Cobadin.

Poliţiştii din Rasova cercetează în stare de libertate pe D. Gheorghe, de 55 de ani, din Cochirleni, suspectat că în noaptea de 22/23.10.2012, împreună cu alte trei persoane a căror identitate urmează a fi stabilită, au furat din curtea unui localnic, 450 kg grâu, 150 kg porumb boabe şi piese uzate de tractor.

La data de 26 octombrie a.c., ora 07.30, poliţiştii Staţiunii Eforie au identificat şi reţinut pe strada Munteniei din Eforie Sud pe C. Andrei, de 22 de ani, din Eforie Sud, pe numele căreia au fost emise două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, unul emis de Judecătoria Mangalia, fiind condamnat la 3,6 ani închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi unul emis de Judecătoria Medgidia, în care a fost condamnat la 2 ani pentru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Persoana în cauză a fost depusă în depusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Constanţa.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate de către aceştia 167 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 35.125 lei.

Infracţiuni rutiere

Poliţiştii rutieri cercetează în stare de libertate pe A. Costel, de 36 de ani, întrucât a fost depistat în trafic pe DN 3, conducând un autoturism cu numărul de înmatriculare provizoriu expirat.

Poliţiştii din Deleni au identificat în trafic, pe DN 3, pe L. Sorin, de 36 de ani, care, fără a deţine permis, conducea un tractor neînmatriculat, existând suspiciuni că acesta i-a fost încredinţat de către S. Cristinel, în condiţiile în care cunoştea că nu deţine permis de conducere.

Cei doi au fost conduşi la sediul postului de politie pentru audieri fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi încredinţarea unui autovehicul pentru a fi condus de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii