Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ - Marti, 06 Martie 2012

ro

06 Mar, 2012 21:51 1184 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 7 acţiuni, fiind aplicate 20 sancţiuni în valoare totală de 3.240 lei.

Suspecţi de furt identificaţi de poliţiştii Secţiei 5 Rurală

La data de 5 martie a.c., poliţiştii Secţiei 5 Rurală Cogealac, în urma investigaţiilor efectuate, au documentat activitatea infracţională privind pe I. Ionuţ, de 21 de ani şi B. Nicuşor, de 20 de ani, ambii din comuna Istria, judeţul Constanţa, suspectaţi de comiterea infracţiunii de furt calificat şi complicitate la săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă care a fost sesizată ca fiind săvârşită în noaptea de 07/08.02.2012 şi înregistrată iniţial cu autori necunoscuţi, în care se arăta că au autorii au pătruns în curtea locuinţei unui bărbat din Istria, de unde i-au sustras bunuri în valoare de 420 lei (componente metalice).

În cauza se efectuează cercetări în vederea recuperării prejudiciului creat.

Prinşi în flagrant de poliţiştii Secţiei 4 Rurală

La data de 5 martie a.c., ora 21.00, poliţiştii Secţiei 4 Rurală au depistat în flagrant pe C. M. C., de 16 ani, C. G. V., de 16 ani, ambii din comuna Ciocârlia, judeţul Constanţa, care cu ajutorul unui baros spărgeau jgheaburile aparţinând S.N.I.F. Bărăganu, situate la marginea localităţii Ciocârlia de Sus, în apropierea DJ 391 ce face legătura cu localitatea Valea Dacilor, pentru a sustrage armătura din interior pe care intenţionau să o valorifice la un centru de colectare a deşeurilor feroase.

La aproximativ 200 metri de cei doi suspecţi a fost identificat un alt grup format din G. Dumitru, de 31 de ani şi B. Dumitru, de 63 de ani, care spărseseră alte trei jgheaburi aparţinând S.N.I.F. Bărăganu, armătura din fier rezultată fiind identificată în interiorul căruţei cu care aceştia se deplasau.

Prejudiciul nu a fost stabilit încă, urmând să fie comunicat de către reprezentanţii A.N.I.F.

Celor în cauză le-a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, fiind cercetaţi în stare de libertate.

Prinşi în flagrant de poliţiştii Secţiei 5

La data de 5 martie a.c., ora 16.47, poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat de 52 de ani, din Constanţa, strada Vârful cu Dor, cu privire la faptul că două persoane de sex bărbătesc, au pătruns în curtea imobilului său, de unde au sustras o scară metalică, pe care ulterior au abandonat-o.

Patrula de siguranţă publică mixtă formată dintr-un agent din cadrul Secţiei 5 Poliţie şi unul din cadrul I.J.P.F Constanţa, deplasată la faţa locului, pe baza semnalmentelor furnizate de reclamat şi martorii oculari, au identificat şi reţinut în incinta Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Sucursala Dobrogea, punct de lucru strada Vârful cu Dor, pe N. Ionuţ Costel, de 41 de ani şi B. Constantin, de 42 de ani, ambii din Constanţa.

Poliţiştii au stabilit că cei doi suspecţi prin escaladarea gardului au pătruns în incinta curţii părţii vătămate, de unde au sustras o scară metalică, pe care ulterior au abandonat-o deoarece au fost observaţi de vecinii petentului. În incinta S.N.I.F. suspecţii au pătruns prin escaladarea gardului societăţii, au smuls din locaşurile lor trei gratii metalice, ce asigurau ferestrele unei hale industriale, moment în care au fost surprinşi de echipajul de poliţie.

Celor în cauză le-a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de furt calificat, fiind cercetaţi în stare de libertate.

Cercetaţi de poliţişti pentru furturi din magazine

La data de 5 martie a.c., ora 16.15, poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi de către Dispeceratul unei firme de pază cu privire la faptul că agenţii de pază de la un magazin din incinta Mall-ului situat pe raza de competenţă, au reţinut o persoană de sex bărbătesc care a sustras un articol vestimentar din magazin.

Patrula de siguranţă publică deplasată la faţa locului, a identificat pe B. C., de 17 ani, stabilind că acest aeste suspectat de faptul că a sustras de pe raft o pereche de pantofi sport, în valoare de 189 lei, fiind reţinut după ce a trecut de porţile senzormatice, de agenţii de pază ai magazinului.

În cauză prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Suspectului i-a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru furt calificat.

La data de 5 martie a.c., poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi de către reprezentantul de vânzări al unui magazin, situat în incinta unui hipermarket situat pe raza de competenţă, cu privire la faptul că o persoană de sex bărbătesc a sustras 4 pilote.

Patrula de siguranţă publică mixtă formată dintr-un poliţist din cadrul Secţiei 4, unul din cadrul I.J.P.F. Constanţa şi un jandarm din cadrul G.M.J. Constanţa, deplasată la faţa locului, a identificat pe N. Dănuţ Adrian, de 55 de ani, din Constanţa, suspectat că a trecut de casele de marcat având în coşul de cumpărături 4 (patru) pilote.

Prejudiciul în valoare 2 399 lei, a fost recuperat şi predat reprezentantului magazinului, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând ca la finalizarea investigaţiilor dosarul să fie înaintat cu propuneri legale unităţii de parchet competente.

Cercetat de poliţiştii din Năvodari pentru furt calificat

Poliţiştii din Năvodari cercetează în stare de libertate pe V. Daniel, de 37 de ani, din Năvodari, cartier Grup Social Peninsula, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. În sarcina suspectului se reţine că în ziua de 05.03.2012, profitând de faptul vecina sa nu se află la domiciliu, a pătruns în locuinţa acesteia prin forţarea geamului de la o anexă, iar din interior i-a sustras 2 telefoane mobile, ambele nefuncţionale creându-i un prejudiciu în valoare de 150 lei.

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Persoane posesoare de mandate de executare a pedepsei cu închisoarea depistate de poliţiştii constănţeni

La data de 6 martie a.c., ora 06.00, poliţiştii birourilor Investigaţii Criminale şi Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia, au executat, pe raza de competenţă, o acţiune pe linia executării mandatelor de executare a pedepselor cu închisoarea, ocazie cu care au fost identificaţi C. Mihai Flavius, de 24 de ani, care poseda mandat de executare a pedepsei închisorii pe o perioadă de 2,7 ani, pentru furt calificat şi S. Beihan, de 33 de ani, care poseda mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea pe o perioadă de 10 luni.

Şi poliţiştii Secţiei 1 Rurală au identificat în cursul zilei precedente pe Z. Adrian, de 25 de ani, din comuna Valu lui Traian, judeţul Constanţa, persoană pe numele căruia exista madat de arestare preventivă din data de 05.03.2012 emis de către Tribunalul Constanţa, pentru furt calificat.

Toate aceste persoane au fost depuse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate de către aceştia 325 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 49.700 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a trei accidente.

La data de 5 martie a.c., ora 16.00, în judeţul Constanţa, O. Niculae Constantin, de 47 de ani, din Ovidiu, a condus un autoturism pe DN 22 şi ajungând la km. 186 a surprins şi accidentat uşor pe minorul A. M., de 14 ani, care s-a angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis şi fără să se asigure.

La data de 5 martie a.c., ora 12.00, în municipiul Constanţa, G. Bogdan Leonard, de 20 de ani, din Vatra Dornei, a condus un autoturism pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu şi ajungand în dreptul Şcolii nr. 27 a surprins şi accidentat uşor pe D. Sultana, de 74 de ani, care s-a angajat în traversarea părţii carosabile pe marcajul pietonal.

După producerea accidentului conducătorul auto a părăsit locul evenimentului fără încuviinţarea poliţiei, fiind identificat în jurul orei 18.00.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

La data de 6 martie a.c., ora 05.00, în municipiul Constanţa, G. Georgian, de 21 de ani, din Ostrov, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,43 mgl alcool pur în aerul expirat, a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia dinspre Delfinariu către către zona Pescărie şi din cauza neatenţiei în conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat în coliziune cu un copac de pe partea dreaptă a se sensului său de deplasare.

Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a pasagerului de pe locul din dreapta faţă.

Infracţiuni rutiere

La data de 5 martie a.c., ora 15.00, în judeţul Constanţa, a fost depistat O. Cristian Gheorghe, de 25 de ani, conducând un autoturism pe DN39 având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

La data de 5 martie a.c., ora 17.30, în judeţul Constanţa, a fost depistat U. Constantin, de 48 de ani, din localitatea Pietreni, conducând un autoturism pe DN3, fără a poseda permis de conducere pentru categoria de autovehicul pe care îl conducea.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

La data de 5 martie a.c., ora 23.30, Z. Lucian Marius, din Techirghiol, în timp ce conducea un autoturism, proprietatea tatălui său, pe strada Republicii din Techirghiol, a pierdut controlul vehiculului, a acroşat doua autoturisme, a rupt un stâlp de susţinere cabluri electrice, după care s-a răsturnat în parcul adiacent străzii.

Întrucât conducătorul auto emana halena alcoolică poliţiştii rutieri au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0.26 alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor O.U.G. 195/2002 şi i s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii