Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ - Luni, 22 Octombrie 2012

ro

23 Oct, 2012 00:22 855 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 9 acţiuni, fiind aplicate 35 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.280 lei.

Infracţiuni judiciare

La data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 04.30, patrula de siguranţă publică mixtă, formată dintr-un poliţist din cadrul Secţiei 4 Poliţie şi un jandarm din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa, aflându-se în timpul exercitării atribuţiunilor de serviciu, a depistat pe bulevardul I. C. Brătianu, în dreptul unei unităţi de învăţământ, trei persoane de sex bărbătesc ce stăteau lângă un autoturism şi prezentau un comportament suspect.

Procedând la legitimarea celor în cauză s-a stabilit că este vorba de S. T. Antoniu, de 20 de ani, B. D. Florin, de 19 ani şi C. Adrian, de 29 de ani, toţi din Constanţa, acesta din urmă fiind şi şoferul autoturismului.

Întrucât tinerii nu şi-au putut justifica prezenţa în zonă, s-a procedat la verificarea autoturismului, ocazie cu care în portbagaj au fost identificate trei bidoane din plastic (două cu capacitatea de 6 litri şi unul de 5 litri), ce conţineau produs petrolier, cu miros şi aspect specific benzinei, a cărui provenienţă de asemenea nu au putut-o justifica.

Având în vedere aspectele constatate cei în cauză au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie pentru continuarea verificărilor, tinerii fiind suspectaţi de sustragerea de carburant din rezervoarele autoturismelor.

În urma investigaţiilor efectuate, de poliţiştii Secţiei 4 în colaborare cu poliţiştii Secţiei 2, s-a stabilit că cei 14 litri de combustibil, identificaţi asupra tinerilor, au fost sustraşi în noaptea respectivă din rezervorul unui autoturism ce se afla parcat pe Aleea Topolog din municipiul Constanţa.

În cauză prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 50% şi restituit părţii vătămate.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, cu suspecţii în stare de libertate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

La data de 22 octombrie a.c., ora 02.50, poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că trei persoane care se deplasau cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria, s-au oprit pe strada Pandurului şi sustrag motorină din rezervorul unui autotren.

Patrula de siguranţă publică deplasată cu operativitate la faţa locului a observat autoturismul indicat în momentul în care părăsea zona, motiv pentru care a procedat la urmărirea şi scoaterea acestuia din trafic, pentru verificări, pe strada Comarnic din municipiul Constanţa.

Ocupanţii autoturismului au fost identificaţi ca fiind A. B. Alexandru, de 20 de ani, B. Marian, de 18 ani şi H. Constantin, de 21 de ani, toţi din municipiul Constanţa.

Cu ocazia verificărilor efectuate de poliţişti, în autoturism au fost identificate patru bidoane din plastic a câte 30 litri fiecare, cu produs petrolier cu aspect şi miros specific de motorină, dar şi un furtun cu lungimea de doi metri.

În cauză prejudiciul în valoare de 700 lei a fost recuperat şi predat persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, cu suspecţii în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În seara zilei de 21 octombrie a.c., în jurul orei 21.34, poliţiştii Secţiei 1 au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, la intersecţia străzilor Unirii cu Caşin, o persoană transportă o unitate de aer condiţionat.

Patrula de siguranţă publică, deplasată cu operativitate la adresa indicată, a identificat pe strada Soveja pe D. I. Florin, de 20 de ani, care transporta cu un cărucior, o unitate de aer condiţionat.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că unitatea de aer condiţionat a fost sustrasă prin demontare de pe strada Unirii, de la o unitate comercială.

În cauză prejudiciul în valoare de 8.000 lei a fost parţial recuperat şi predat unităţii păgubite.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, cu suspectul în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate de către aceştia 222 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 50.000 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a două accidente soldate cu victime.

La data de 21 octombrie a.c., ora 20.00, în municipiul Constanţa, M. Elena Teodora, de 28 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe Şoseaua Mangaliei şi ajungând în zona unui sens giratoriu nu a acordat prioritate şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de D. Simona Ionela, de 18 ani, din Constanţa.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a celor două conducătoare auto.

La data de 22 octombrie a.c., ora 01.30, în judeţul Constanţa, D. Marian, de 36 de ani, din Constanţa, aflandu-se sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, a condus un autoturism pe DN3 şi la ieşire din localitatea Lipniţa a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe sensul opus şi a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea carosabilului.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto şi a altor doi pasageri.

Infracţiuni rutiere

Poliţiştii Serviciului Rutier cercetează în stare de libertate pe A. Ward, S. Mihai, de 32 de ani, P. Dormidont, de 52 de ani, R. Alexandru, de 26 de ani, persoane identificate în trafic, în cadrul unei acţiuni, în municipiul Constanţa, care conduceau autoturisme aflându-se sub influenţa alcoolului.

Celor în cauză li s-au întocmit dosare de cercetare penale.

Poliţiştii Secţiei 1 Rurală au identificat în trafic, pe raza localităţii Valu lui Traian, pe S. Codreanu, de 29 de ani, care conducea un autoturism fără a poseda permis şi fiind sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii din Cerchezu au identificat în trafic pe B. N. Adrian, de 32 de ani, care conducea un autoturism fiind sub influenţa alcoolului.

Cel în cauză a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatului i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Poliţiştii din Lumina au identificat în trafic pe S. Adrian, de 45 de ani, care conducea un autoturism aflându-se sub influenţa alcoolului.

Conducătorul auto a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatului i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Poliţiştii din Comana au identificat în trafic pe D. D. Mugurel, de 26 de ani, care conducea un autoturism ce avea plăcuţele cu numărul de înmatriculare provizoriu expirat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii