Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:12 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ - Luni, 09 Aprilie 2012

ro

09 Apr, 2012 22:36 663 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 5 acţiuni, fiind aplicate 15 sancţiuni în valoare totală de 2.290 lei.

Infracţiuni judiciare

La data 8 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 5 au depistat în flagrant pe I.G. de 17 ani, din Constanţa, la scurt timp după ce a sustras doi acumulatori de la două autoturisme parcate pe strada Timonei din Municipiul Constanţa.

Pe parcursul cercetărilor, în urma documentării activităţii infracţionale a suspectului, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, tânărul a fost prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, în vederea sesizării instanţei de judecată pentru dispunerea măsurii arestării preventive.

Cu această ocazie Judecătoria Constanţa a emis pe numele suspectului mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 19 zile.

Cel în cauză a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.

La data de 7 aprilie a.c., orele 15.00 poliţiştii Secţiei 5 Rurală Cogealac au fost sesizaţi de către un bărbat din localitatea constănţeană Săcele, cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 14 ani, a fost victima unei infracţiuni de viol.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti a fost identificat ca suspect de comiterea acestei infracţiuni D. Daniel, de 24 de ani, din Năvodari Grup Social Peninsula.

Minora a fost prezentată la Serviciul de Medicină Legală Constanţa, în vederea examinării de specialitate, ocazie cu care s-a constatat ca aceasta prezintă „o deflorare recentă".

Pe parcursul cercetărilor, în baza probatoriului administrat în cauză până la acest moment, suspectul a fost prezentat procurorilor Tribunalului Constanţa în vederea sesizării instanţei cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de viol. Solicitarea a fost admisă de Tribunalul Constanţa, pe numele suspectului fiind emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Cel în cauză a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.

Poliţiştii Secţiei 1 Rurală cercetează în stare de libertate pe R. A., de 16 ani, din Constanţa, întrucât a fost prins după ce a sustras două perechi de căşti audio dintr-un supermarket din localitatea Lazu.

Prejudiciul a fost recuperat şi predat unităţii păgubite.

Poliţiştii Secţiei 5 Rurală Cogealac cercetează în stare de libertate pe C. I., de 17 ani şi C. I., de 14 ani, întrucât în noaptea de 07/08.04.2012 au sustras două obiecte metalice din gospodăria unei localnice din Mihai Viteazu.

În cauză prejudiciul a fost recuperat şi predat persoanei păgubite.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 183 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 31.550 lei.

Infracţiuni rutiere

La data de 8 aprilie a.c., ora 03.45, în municipiul Constanţa, a fost depistat M. Dacian, de 24 de ani, din Constanţa, conducând un autoturism pe strada Mircea cel Bătran, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice respectiv 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma recoltării probelor biologice a reieşit faptul că persoana se afla şi sub influenţa substanţelor stupefiante.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

La data de 8 aprilie a.c., ora 22.00, în municipiul Constanţa, a fost depistat M. Ion, de 53 de ani, din localitatea Cobadin, conducând un autoturism pe aleea Egretei, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea s-a mai constatat că bărbatul a avariat mai multe autoturisme parcate, după care a părăsit locul faptei, fiind identificat ulterior.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Poliţiştii Secţiei 1 Rurală cercetează în stare de libertate pe R. Marian, de 32 de ani, din Techirghiol, întrucât a condus un autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis.

Poliţiştii Secţiei 9 Rurală cercetează în stare de libertate pe A. Mihai, de 25 de ani, din Comana, întrucât a condus un autoturism pe drumurile publice, fiind înregistrat cu o îmbibaţie alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii Secţiei 9 Rurală cercetează în stare de libertate pe un bărbat de 41 de ani, din Ciobăniţa, întrucât a condus autoturism pe drumurile publice, fiind înregistrat cu o îmbibaţie alcoolică de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii