Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa - 31.07.2012

ro

31 Jul, 2012 17:58 957 Marime text

85.295  din 31 iulie 2012


BULETIN DE PRESĂ


În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat la nivelul judeţului 1 acţiune, fiind aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.100 lei.

Autoturismul unor tâlhari, blocat în trafic de poliţiştii constănţeni

         La data de 30 iulie a.c., ora 13.00, ofiţerii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa au fost sesizaţi de către o turistă în vârstă de 55 ani, din municipiul Caransebeş, judeţ Caraş-Severin, cu privire faptul că în jurul orei 12.30, în timp ce se deplasa pe bulevardul Al. Lăpuşneanu, pe trotuarul adiacent parcului Tăbăcărie, a fost acostată de către un tânăr care i-a smuls de la gât două lanţuri din aur de aproximativ 15 g, apoi a fugit cu un autoturism în care se mai aflau 3 persoane.
Poliţiştii au demarat cu operativitate procedurile legale, în mai puţin de o oră autoturismul fiind depistat şi blocat în trafic, în zona Aqua Magic, din Staţiunea Mamaia.
În interiorul acestuia au fost identificaţi patru tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 25 de ani, din Sibiu, iar în urma investigaţiilor efectuate oamenii legii stabilind ca suspect de de comiterea faptei O.A.O., în vârstă de 17 ani.
La controlul corporal şi al autoturismului, a fost găsită suma de 1140 lei reprezentând contravaloarea lanţurilor sustrase şi amanetate, sumă ridicată în vederea continuării cercetărilor.
   Doi dintre cei patru tineri au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore urmând ca în ziua de 31.07.2012, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria C-ţa și Instanței de Judecată, cu propunere de arestare, Ceilalți doi fiind cercetați în stare de libertate.

Furt între prieteni de pahar, rezolvat de poliţiştii Secţiei 5

            La data de 30.07.2012, ora 10.30, poliţiştii Secției 5 au fost sesizaţi de către  un bărbat în vârstă de 36 ani, din Constanţa, despre faptul că, în noaptea de 29/30.07.2012, o persoană necunoscută cu care a consumat băuturi alcoolice i-a sustras din buzunar suma de 300 lei şi un telefon mobil în timp ce dormea într-un autoturism abandonat.
            Patrula de siguranță publică, după efectuarea de investigații în zona indicată de reclamant a identificat persoana suspectă de comiterea furtului ca fiind N. M. de 38 ani, din Năvodari, asupra căruia oamenii legii au găsit telefonul mobil reclamat ca fiind sustras şi suma de 50 lei.
            Acestuia, poliţiştii i-au întocmit dosar penal fiind cercetat în stare de libertate pentru furt calificat.

Propuneri de arestare confirmate de către instanţele de judecată constănţene

Urmare a tîlhăriei comise în noaptea de 29/30 iulie a.c., asupra tinerei din municipiul Ploieşti, lucrătorii BIC i-au prezentat pe cei doi suspecţi de 22, respectiv 35 ani, din comuna Poarta Albă, Judecătoriei Constanţa, ce a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 20 zile.

Urmare a a violului comis în noaptea de 29/30 iulie a.c., asupra tinerei de 18 ani din București, cei doi suspecţi de 19, respectiv 46 de ani au fost prezentaţi Judecătoriei Constanţa ce a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate de către aceştia 165 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.700 lei.

        Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a două accidente.

La data de 30 iulie a.c.,ora 23.15, în judeţul Constanţa, C. Dumitru de 55 ani, din localitatea Eforie Nord a condus un autoturism pe DN39 dinspre Eforie Nord către Agigea şi ajungand la Km. 11 a surprins şi accidentat uşor pe M. Vasile de 40 ani, care aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, s-a angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis şi fără să se asigure.

La data de 31 iulie a.c.,ora 00.30, în judeţul Constanţa, K. Tiberiu Valerian de 27 ani, din Constanţa, a condus un autoturim pe DN 39 dinspre Costineşti către 23 August şi ajungând la km. 26 a surprins şi accidentat un cal care fiind nesupravegheat a pătruns pe partea carosabilă.
În urma accidentului a rezultat decesul pasagerei de pe bancheta din stanga spate C. Mihaela de 22 ani şi rănirea uşoară a altor două pasagere respectiv S. Bianca de 22 ani şi T. Iolanda de 21 ani.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii