Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa 28.03.2012

ro

28 Mar, 2012 19:04 843 Marime text

85054 din 28 martie 2012

BULETIN DE PRESĂ

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 11 acţiuni, fiind aplicate 17 sancţiuni în valoare totală de 8.900 lei.

              Infracţiuni judiciare

        La data de 28 martie a.c., ora 01.30,  patrula de siguranţă  publică din cadrul Secţiei 5 împreună cu un echipaj de jandarmi din cadrul I.J.J. Constanţa, au depistat în flagrant pe Şoseaua Mangaliei în dreptul unei benzinării pe C. Laurenţiu, de 29 de ani, din Valu lui Traian, judeţul Constanţa, care a sustras un autoturism, proprietatea unui bărbat, parcat la domiciliul acestuia.
       În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că suspectul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
       Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale – Compartimentul Furturi de Auto.
             Cel în cauză a fost reţinut pe bază de ordonanţă de poliţişti, urmând a fi  prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa în vederea sesizării instanţei de judecată cu luarea măsurii arestării preventive pentru furt calificat.       

        La data de 27 martie a.c., poliţiştii din Murfatlar au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că un bărbat de 33 de ani, din Medgidia a fost victima unei agresiuni comise de patru tineri, urmare a unei altercaţii în trafic, în zona pădurii Murfatlar, care după incident au părăsit locul faptei cu un autoturism. 
       Cu ocazia investigaţiilor efectuate s-a stabilit că partea vătămată se deplasa pe DN3, în zona Pădurii Murfatlar, fiind ocupant al unui autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, din Medgidia, moment în care, ca urmare a unei şicane în trafic a conducătorulului unui alt autoturism, în care se mai aflau alte trei persoane, a fost nevoit să oprească. Cu această ocazie bărbatul de 33 de ani reclamă că a fost agresat de cei patru tineri, iar în timpul altercaţiei i-a fost smuls de la gât un lănţişor cu cruciuliţă, în greutate de 35 grame, în valoare de aproximativ 8.000 lei.
         Poliţiştii din Murfatlar, cu sprijinul lucrătorilor Serviciului Rutier, au identificat şi scos din trafic, pe raza localităţii Poarta Albă, autoturismul semnalat la locul incidentului, în acesta fiind identificaţi P. Robert Costin, de 25 de ani şi A. Constantin Ionuţ, de 25 de ani, ambii din Poarta Albă.
         Pe parcursul cercetărilor poliţiştii au identificat şi celelalte două persoane suspectate de participarea la eveniment, respectiv doi tineri de 18 ani şi 20 de ani,  din localitatea Poarta Albă.
         Cu ocazia cercetărilor, au fost recuperate şi predate părţii vătămate lănţişorul şi cruciuliţa reclamate ca fiind sustrase.
         Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, în vederea stabilirii împrejurărilor concrete în care s-a produs acest eveniment şi luarea măsurilor legale ce se impun.
 
         La data de 27 martie a.c., poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi telefonic de către dispeceratele a două societăţi de pază cu privire la faptul că punctele de lucru a patru societăţi comerciale au fost sparte.
        Echipa de cercetare deplasată la faţa locului a constatat faptul că pe strada Soveja, la parterul unui bloc se află punctul de lucru al unei societăţi comerciale, în interiorul căruia, persoane necunoscute au intrat prin forţarea unei uşi pvc şi au sustras un rucsac tip-sport ce conţinea câteva CD-uri. La o altă societate comercială situată la parterul unui bloc de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, persoane necunoscute au pătruns tot prin forţarea uşii pvc dar nu au sustras nimic. Şi pe strada Suceava, persoanele necunoscute au pătruns tot prin forţarea unei uşi pvc într-o societate comercială şi au sustras din casa de marcat suma de 30 lei.   
        Poliţiştii au mai constatat, de asemenea, că pe strada Cişmelei, persoane necunoscute au pătruns în interior prin forţarea uşii de acces tip pvc, iar din interior se reclamă furtul a patru laptop-uri.
        În urma investigaţiilor şi verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că suspecţi de comiterea acestor furturi sunt S. E., de 17 ani din Năvodari, M. Ş. L., de 14 ani din Cernavodă şi B. G. A., de 15 ani din Constanţa, reuşindu-se totodată depistarea primilor doi.
    
          Prejudiciul urmează a fi stabilit de către unităţile păgubite.


Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a minorilor, aceştia fiind suspectaţi de participarea şi la comiterea unor furturi din locuinţe, precum şi pentru recuperarea prejudiciului, urmând ca la finalizarea investigaţiilor dosarele să fie înaintate cu propuneri legale unităţii de parchet competente.

          La data de 27 martie a.c., în urma unui apel de urgenţă, poliţiştii Secţiei 4 cu sprijinul cetăţenilor au prins în flagrant pe A. Ibazer, de 30 de ani, din Constanţa, care a sustras prin demontare de la un autoturism radiatorul şi bateria.
          Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspectului şi luarea faţă de acesta a măsurilor legale ce se impun.

         La data de 27 martie a.c., poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi de către personalul de pază al unui magazin situat într-un hipermarket cu privire la faptul că au reţinut o persoană de sex feminin care a sustras produse alimentare.
         Patrula de siguranţă publică mixtă, formată dintr-un poliţist din cadrul Secţiei 2 şi unul din cadrul Gărzii de Coastă Constanţa, deplasată la faţa locului, a identificat pe A. Ghiulgean, de 22 de ani, din Constanţa, care a sustras 8 ciocolate în valoare de 169 lei, recuperat şi restituit unităţii păgubite.

         Poliţiştii Secţiei 5 cercetează în stare de libertate pe S. Mariana Claudia, de 37 de ani, din Constanţa, întrucât în ziua de 27.03.2012, a fost prinsă în timp ce încerca să sustragă produse alimentare în valoare de 65 lei dintr-o societate comercială.

 Poliţiştii din Mangalia cercetează în stare de libertate pe L. Iulian, de 29 de ani, întrucât acesta a fost prins în flagrant în tiimp ce sustrăgea bare de fier beton de la o casă aflată în construcţie.
          Prejudiciul a fost recuperat.
          Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspectului şi luarea faţă de acesta a măsurilor legale ce se impun.

     Poliţiştii Secţiei 8 Rurală cercetează în stare de libertate pe M. Iusein, de 40 de ani, din Dobromir, suspectat că a sustras în mod repetat, 8 pietre cioplite, din temelia bisericii aflată în construcţie.
           Prejudiciul a fost recuperat.
           Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea luării faţă de acesta a măsurilor legale ce se impun.
         
          Acţiuni ale poliţiştilor constănţeni

         În ziua de 27.03.2012, între orele 13.00 – 15.00, lucrătorii de ordine publică din cadrul Secţiilor de Poliţie 1,2,3,4 şi 5 au organizat şi executat o acţiune pe linia valorificării bunurilor provenite din furt la centrele de colectare a materialelor feroase şi neferoase situate pe raza de competenţă a Secţiei 5 Poliţie.
       Cu ocazia acţiunii la care au participat şi doi studenţi ai profilului de Poliţie Locală, au fost controlate 30 centre de colectare, au fost legitimate 42 de persoane şi constatătă o infracţiune
        Exemplu :
   La data de 27 martie a.c., o echipa de poliţişti, formată dintr-un lucrător din cadrul Secţiei 5 şi unul din cadrul Secţiei 1, a efectuat un control la o societate comercială, situată în pe strada Vârful cu Dor, din municipiul Constanţa, administrată de către O. Enver, de 62 de ani, din Constanţa, unde au fost identificaţi 13 (treisprezece) acumulatori auto, primiţi în centrul de colectare a deşeurilor feroase fără a fi îndeplinite condiţiile legale.
           Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 5 sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de dispoziţiile art. 9 din legea 241/2005, privind combaterea evaziunii fiscale.
  Cei 13 acumulatori auto au fost ridicaţi în vederea continuării cercetărilor.

           În ziua  de 27.03.2012, în intervalul orar  17.00–19.00, poliţiştii Secţiei 4 au organizat şi executat o acţiune pe linia respectării prevederilor Legii 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liştii publice, ocazie cu care au fost vizate 3 zone de interes operativ, fiind controlate 3 localuri publice, au fost legitimate 7 persoane, constatată o infracţiune şi aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea prevederilor  Legii 61/1991, în valoare de 1500 lei, totoadată 7 persoane fiind conduse la sediul unităţii de poliţie pentru identificare.                               
            Tot în ziua de 27.03.2012, între orele  17.00 – 19.00, lucrătorii Formaţiunii Ordine Publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie în colaborare cu lucrători din Cadrul G.M.J. Constanţa au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii prostituţiei şi proxenetismului pe raza de competenţă. Cu ocazia activităţilor au fost vizate 3 locuri de interes operativ, fiind legitimate 7 persoane care au fost conduse la sediul unităţii de poliţie pentru identificare, a fost constatată o infracţiune şi au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea prevederilor  Legii 61/1991, în valoare de 1500 lei

           Şi lucrătorii Compartimentului Siguranţă Publică din cadrul Secţiei 3 Poliţie,  împreună cu lucratorii din cadrul G.M.J. Constanţa, au organizat şi executat în ziua de 27.03.2012, între orele 10.00 - 12.00,  o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii comertului ilicit cu tutun, ocazie cu care au aplicate 2 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990, în valoare de 2000 lei şi au ridicate în vederea confiscării  9 pachete de ţigări.
 
În zilele de 26 si 27.03.2012, între orele 10.00-16.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 3, Compartimentul Sisteme de Securitate, au organizat şi executat o acţiune, pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor de tâlhărie comise asupra personalului unităţilor care depozitează, manipulează sau transportă valori, precum şi a verificării modului în care se respecta prevederile Legii nr.333/2003 modificată precum şi a H.G. nr. 1010/2004, privind paza obiectivelor, bunurilor, depozitarea şi transporturilor valorilor, la casele de amanet şi alte unităţi economice.
Cu ocazia acţiunii au fost verificate şi controlate 11 obiective, fiind atenţionate 25 de persoane cu atribuţiuni în domeniu şi fiind aplicată o sancţiune pentru nerespectarea prevederilor H.G. 1010/2004 în valoare de 500 lei.

           Exemple :
 A fost sancţionat administratorul unei unităţi comerciale, din Constanta, pentru ca nu a luat masuri de asigurare a pazei obiectivului cu mijloace mecano-fizice conform dispoziţiilor art. 40 din HG 1010/2004.
Au fost instruiţi 4 administratori, 8 operatori case de amanet, cu privire la obligativitatea operatorilor de a anunţa organele de poliţie în cazul prezentării la ghişee a unor persoane dubioase sau minori care doresc să amaneteze bunuri, camerele video ale unităţilor să fie în stare de funcţionare şi pozitionate astfel încât să poată înregistra fizionomia clienţilor, cât şi modul de intervenţie în diferite situaţii (furturi, tâlhării, deranjarea liniştii şi ordinii publice), totodată fiindu-le reamintite telefoanele la care pot apela.
De asemenea poliţiştii le-au adus la cunoştinţă faptul că transportul de valori se efectuează conform prevederilor legale şi cu însoţitori înarmaţi, iar la terminarea programului este necesară armarea sistemelor tehnice de alarmare antiefractie.

Minoră dispărută de la domiciliu identificată

           În ziua de 27.03.2012, ora 22.00, lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri, având în lucru sesizarea de dispariţie de la domiciliu a unei tinere în vârstă de 17 ani, înregistrată la nivelul Poliţiei Techirghiol în data de 17.01.2012, şi care a fost mediatizată în urmă cu două zile, au identificat minora în cauză.
           Minora a fost încredinţată membrilor familiei.
           Totodată a fost solicitată revocarea urmăririi la nivel naţional a minorei.

      ACTIVITATEA RUTIERĂ

           În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate de către aceştia 475 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 58.200 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a două accidente soldate cu victime.

        La data de 27 martie a.c., ora 19.30, în judeţul Constanţa, Ş. Gheorghe, de 37 de ani, din Medgidia, a condus un  autoturism pe DN22C dinspre Cernavodă către Constanţa şi ajungând în localitatea Ştefan cel Mare a accidentat uşor pe B. Cristache, de 37 de ani, din Cernavodă, care a traversat partea carosabilă fără să se asigure.

         La data de 27 martie a.c., ora 20.30, în judeţul Constanţa, Ţ. Adrian, de 45 de ani, din Murfatlar, a condus un  autoturism pe strada Basarabi din localitatea Valul lui Traian şi ajungând la intersecţie cu DN3 nu a acordat prioritate şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de  I. Marian, de 27 de ani, care circula regulamentar pe banda doi de circulaţie dinspre Murfatlar către Constanţa.
         Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui I. Marian.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii