Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa - 25.06.2013

ro

25 Jun, 2013 13:42 1154 Marime text

421.512 din 25 iunie 2013


BULETIN DE PRESĂ


La data de 24 iunie a.c., ora 21.30, patrula mixtă formată dintr-un poliţist al Secţiei 5 şi un jandarm din cadrul G.M.J. Constanţa, a depistat pe Bulevardul 1 Mai, pe C. Dumitru, de 35 de ani, din Comuna 23 August şi S. Dănuţ, de 47 de ani, care aveau asupra lor mai multe componente C.F.R. (16 capace cutii osie), a căror provenienţă nu au putut să o justifice.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acestea au fost sustrase, cu puţin timp în urmă, de la vagoanele C.F.R., aflate în incinta Portului Constanţa.
Cercetările au fost preluate de poliţiştii Secţiei Regionale Transporturi Maritime Constanţa, cu suspecţii în stare de libertate, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora.

În noaptea de 24/25.06.2013, ora 03.30, patrula de siguranţă publică formată dintr-un poliţist al Secţiei 3 Rurală Mangalia şi un poliţist din Limanu, a depistat în flagrant, în localitatea Vama Veche, un minor, de 17 ani, din Bucureşti care oferea spre vânzare 3 telefoane mobile.
În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit faptul că telefoanele mobile au fost sustrase dintr-un cort amplasat pe plaja din localitatea Vama Veche.
Tânărul, profitând de faptul că în cort nu este nici o persoana a sustras 4 rucsacuri ce conţineau telefoanele mobile dar şi bunuri personale ale părţilor vătămate. Prejudiciul în valoare de 2.400 lei a fost recuperat în totalitate şi predat persoanelor păgubite.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei 3 Rurală Mangalia, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, fiind întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
 

La data de 25 iunie a.c., poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia, au documentat activitatea infracţională privind pe B. Elena, de 58 de ani, din Mangalia, care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada septembrie 2009 – august 2012, a reţinut şi nu a virat la bugetul consolidat al statului, suma de 13.073 lei reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, cu suspecta în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.


La data de 25 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi - I.G.P.R. au documentat activitatea infracţională în privinţa unui bărbat, de 36 de ani, din localitatea Cuza Vodă, judeţul Constanţa şi a unei persoane juridice, cu sediul social în localitatea Castelu, judeţul Constanţa.
În sarcina acestora s-a reţinut faptul că, în perioada ianuarie 2011 – mai 2012, bărbatul de 36 de ani, în calitate de asociat unic şi administrator al societăţii comerciale, a desfăşurat activităţi de comerţ cu deşeuri metalice, ocazie cu care a reţinut şi nu a vărsat, cu intenţie, în termen de 30 zile, de la scadenţă, sumele reprezentând contribuţii cu reţinere la sursă (contribuţia la Fondul pentru mediu), în valoare de 145.000 lei.
Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în forma prevăzută şi pedepsită de art. 6 din Legea 241/2005, urmând ca la finalizarea investigaţiilor, dosarul să fie înaintat, cu propuneri corespunzătoare, unităţii de parchet competente.







 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii