Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ Constanta - 23.08.2011

ro

23 Aug, 2011 17:21 937 Marime text

           În ceea ce priveşte faptele antisociale înregistrate în ultimele 24 de ore pe raza judeţului, au fost sesizate la poliţie 29 evenimente, din care 19 evenimente de natură judiciară, 4 evenimente  rutiere şi 7 evenimente de altă natură.

Infracţiuni de natură judiciară

        Urmare a activităţilor desfăşurate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa şi a probatoriului administrat în cauza privind pe D. Aurel, de 51 de ani, din Costineşti, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, în ziua de 22.08.2011 acesta a fost prezentat magistraţilor Judecătoriei Constanţa pe numele său fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 15 zile.
        Cel în cauză a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.

         Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Medgidia în colaborare cu lucrătorii Secţiei 1 Rurală Constanţa au identificat la data de 22.08.2011 pe raza municipiului Medgidia, pe C. A., de 16 ani, din Murfatlar, persoană împotriva căreia s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 ore. Cel în cauză urmează să fie prezentat în ziua de 23.08.2011 Judecătoriei Constanţa cu propunerea de arestare preventivă pentru furt calificat.
          Reamintim că tânărul este suspectat de comiterea a şase furturi din locuinţe în noaptea de 18/19.08.2011, împreună cu alte două persoane, pe raza localităţii Valu lui Traian.

           La data de 22 august a.c., poliţiştii Secţiei 4 Rurală Medgidia în baza unor date deţinute au identificat şi scos din trafic o autoutilitară condusă de G. Emin, de 44 de ani, din Medgidia, şi însoţit de I. Gemaidin, de 37 de ani, din Medgidia şi R. Ion, de 36 de ani, din Tortoman.
          În urma verificării interiorului autoutilitarei au fost identificaţi doi tauri, de 400 kg fiecare, doar unul singur cu crotal, despre care primii doi au precizat faptul că i-au cumpărat de la însoţitorul acestora şi se deplasau la domiciliul lor pentru a achita contravaloarea.
          Pe parcursul cercetărilor poliţiştii au identificat un cetăţean din comuna Tortoman care reclama lipsa unui număr de 7 tăuraşi din cireada proprie, iar crotalul şi semnalmentele animalelor depistate în autoutilitara depistată în trafic pe raza municipiului Medgidia corespund cu cele descrise de fermier.
           În urma investigaţiilor poliţiştii au identificat la domiciliu lui R. Ion un tăuraş de culoare neagră, de aproximativ 200, iar alţi patru într-o lizieră la situată între localităţile Totoman şi Dorabanţu.
           Ca urmare a extinderii cercetărilor au fost identificaţi ca participanţi la comiterea furtului, C. Cristian, de 24 de ani, M. Nicolae de 21 de ani şi R. A. M., de 17 ani, care împreună cu R. Ion au fost reţinuţi de poliţişti pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia şi ulterior instanţei de judecată cu propunere de arestare pentru furt calificat.
           În cauză prejudiciul în valoare de 18.000 lei a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate.

            Poliţiştii Secţiei 4 Rurală cercetează în stare de libertate pe M. Iuliana, de 29 de ani, din Constanţa, care în ziua de 22.08.2011, în jurul orei 14.15, a fost depistată la penitenciarul Poarta Albă, unde venise în vizită la soţul său încarcerat în penitenciar, având ascunse în încălţări două telefoane mobile pe care intenţiona să le dea acestuia.

            Poliţiştii Secţiei 8 Rurală cercetează în stare de libertate pe B. Vasile, de 29 de ani, din localitatea Lipniţa, suspectat că în perioada 08-22.08.2011, a sustras bunuri în valoare de 5.000 lei din curţile a trei imobile situate pe raza localităţii, fapte înregistrate iniţial cu autori necunoscuţi.

Activitatea rutieră

      În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate.
      Astfel, la nivelul judeţului a fost organizată o acţiune, fiind aplicate de către poliţiştii rutieri 342 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 37.773 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a două accidente.

        La data de 22 august a.c., în jurul orei 07.20, în municipiul Constanţa, S. Ileana, de 32 de ani, din localitatea Habeni, judeţul Dâmboviţa, a condus un autoturism pe strada Soveja şi ajungând la intersecţie cu bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, nu respectă semnificaţia indicatorului “Cedează trecerea”, pătrunde în intersecţie şi intră în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de C. Vasile, de 28 de ani, din localitatea Ceamurlia, judeţul Tulcea.
       În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto de 28 de ani.

        La data de 22 august a.c., în jurul orei 18.15, în localitatea Medgidia, minorul M. A., de 13 ani, din Constanţa, a condus un moped tip ATV, neînregistrat, pe strada Poporului şi ajungând la un scuar construit pentru întoarcere,  a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de B. Otilia, de 29 de ani, din Constanţa. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a lui  minorului M. A. şi a minorului M. E., de 11 ani, din Constanţa, pasager pe locul din spate al mopedului.

Infracţiuni rutiere

         La data de 22 august a.c., în jurul orei 01.50, în judeţul Constanţa, M. Adrian, de 28 de ani, din localitatea Ciobanu, a condus un autoturism pe DC 68, dinspre Ciobanu către Hîrşova, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0.89 mg/l alcool pur în aerul expirat şi într-o curbă la stânga pierde controlul direcţiei, părăseşte partea carosabilă şi intră în  coliziune cu un stâlp. Din accident au rezultat doar pagube materiale.
           Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală.
    
         La data de 22 august a.c., în jurul orelor 17.30, în judeţul Constanţa, M. Cătălin Claudiu, de 37 de ani, din localitatea Mangalia a condus un autoturism pe DN 39, în localitatea Eforie Sud, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
           Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii