Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:04 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa 16.03.2012

ro

16 Mar, 2012 18:42 1337 Marime text

85033 din 16 martie 2012


BULETIN DE PRESĂ

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 4 acţiuni, fiind aplicate 61 sancţiuni în valoare totală de 6.633 lei.

              Infracţiuni judiciare

  Poliţiştii Secţiei 2 cercetează în stare de libertate pe R. Marian, de 28 de ani, din localitatea Stupina, suspectat că în ziua de 14.03.2012, ora 21.00, a pătruns pe o fereastră neasigurată într-un imobil din municipiul Constanţa, situat la parterul unui bloc de pe strada Căpitan Dobrilă Eugeniu, iar din interior a sustras două geci din fâş, în valoare de 400 lei.

Poliţiştii Secţiei 4 cercetează în stare de libertate pe C. Adrian Aurelian, de 24 de ani, din municipiul Bucureşti, ce locuieşte fără forme legale în municipiul Constanţa, şi I. Constantin Daniel, de 21 de ani, din localitatea Stupina, suspectaţi că în noaptea de 14/15.03.2012, au sustras din rezervorul unui autoturism parcat pe strada Dumitru Marinescu, cantitatea de 15 litri de benzină.
          Cei doi au fost depistaţi în urma unui control efectuat de poliţişti, după ce autoturismul cu care aceştia se deplasau a fost scos din trafic, iar în urma controlului în autovehicul au fost găsite în portbagaj două bidoane goale din plastic cu capacitatea de 10, respectiv 20 de litri, un furtun de aproximativ 5 metri, iar sub scaunul şoferului un cuţit cu mâner de plastic şi lama cu lungime de aproximativ 20 cm.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie cercetează în stare de reţinere pentru 24 ore pe N. Costel, de 21 deani, din municipiul Călăraşi, I. Gheorghe, de 21 de ani, din localitatea Băranca, judeţul Botoşani şi D. A. C., de 16 ani, din municipiul Tulcea, care în noaptea 14/15.03.2012, au fost depistaţi în flagrant după ce au sustras 2 polizoare unghiulare în valoare de 2.000 lei, dintr-o boxă situată la subsolul unui bloc din municipiul Constanţa, de pe Aleea Steluţei.
           Suspecţii au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat.

Poliţiştii din Hârşova cercetează în stare de libertate pe A. Iaşar, de 19 ani, din localitate, împreună cu alte persoane neidentificate, au sustras în perioada 13.03.-15.03.2012, dintr-un imobil aparţinând unui bărbat din oraşul Hârşova, o maşină de cusut „SINGER”, precum şi 15 ţevi din metal, în valoare de 3.000 lei.
Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării şi celorlalţi participanţi pentru tragerea la răspundere penală.

Poliţiştii din Negru Vodă cercetează în stare de libertate pe P. Marian Ilie, de 20 de ani, din localitate, suspectat că în ziua de 15.03.2012, ora 13.30, a sustras 4 dale din beton în valoare de 200 lei, din Canalul de scurgere a apelor pluviale din oraşul Negru Vodă.
Poliţiştii din Negru Vodă cercetează în stare de libertate pe B. Mihăiţă Nicuşor, de 24 de ani, din localitate, suspectat că în perioada 06.03-15.03.2012, a sustras dintr-o societate comercială mai multe componente metalice.
Poliţiştii din Negru Vodă cercetează în stare de libertate pe S. Marian, de 39 de ani şi B. Gabriel Laurenţiu, de 34 de ani, ambii din localitate, suspectaţi că în noaptea de 14/15.03.2012, au sustras din gardul împrejmuitor al imobilului unei localnice, precum şi mai multe componente metalice în valoare de 400 lei.
 În toate aceste cazuri s-au întocmit dosare penale efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt.
Poliţiştii Secţiei 2 Rurală cercetează în stare de libertate pe P. Traian, de 40 de ani, agent de pază la o societate comercială, suspectat că fiind de serviciu de într-un Complex de porcine al unei unităţi comerciale din localitatea Grup Social Sibioara, a sustras doi saci de furaj combinat a câte 40 kg în valoare de 200 lei.

             La data de 15 martie a.c., în jurul orei 15.50, poliţiştii Secţiei 2 Rurală au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112, de către şeful serviciului de pază al unei societăţi comerciale cu privire la faptul că mai multe persoane sapă gropi într-o zonă  a unei unităţi comerciale deasupra conductei aparţinând Rompetrol.
   În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au găsit patru tineri legitimaţi ca fiind R. N., de 14 ani, C. I. S., de 17 ani, T. Vasile, de 21 de ani şi N. G. A., de 14 ani.
  În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că tinerii au fost plătiţi să cureţe conducta de noroi de către un bărbat de 30 de ani, care urma să o taie, iar fierul rezultat să-l valorifice la un centru de achiziţionare a deşeurilor feroase.
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Poliţiştii Secţiei 5 Rurală cercetează în stare de libertate pe S. George, de 19 ani, S. Ionuţ, de 22 de ani şi L. Mircea, de 32 de ani, toţi din localitatea Istria, suspectaţi că în ziua de 14.03.2012, ora 12.00, au sustras conducte metalice din cadrul A.N.I.F. situate în extravilanul localităţii Istria.

Şi poliţiştii Secţiei 9 Rurală cercetează în stare de libertate pe S. A. Oral, de 36 de ani, din localitatea Amzacea, care în ziua de 15.03.2012, a sustras 150 kg. fier, provenit din armătura jgheaburilor de irigaţii ale sistemului A.N.I.F., situate în zona localităţii Amzacea.

           În cauză au fost întocmite dosare penale pentru infracţiunea de furt calificat.  

Infracţiuni economice

            Poliţiştii Biroului Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia au documentat activitatea infracţională privind pe N. Ionuţ, de 26 de ani, din comuna Tuzla, administrator al unei societăţi comerciale din eceeaşi localitate, suspectat că în perioada 01.01.2011-18.01.2012, a efectuat achiziţii şi vânzări de cereale fără a înregistra în evidenţele contabile mai multe facturi, pentru care nu a achitat la bugetul de stat taxele şi impozitele aferente, creând un prejudiciu în valoare totală de 218.169 lei.
           Totodată, în sarcina suspectului se reţine faptul că a sustras din caseria societăţii suma de 346.453 lei, pe care a folosit-o în interes personal.
           Cel în cauză este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscal, folosirea cu rea credinţă a creditului de care se bucura societatea într-un scop contrar acesteia şi delapidare.

ACTIVITATEA RUTIERĂ


 În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 437 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 56.200 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a două accidente.

           La data de 15 martie a.c., ora 23.50, în judeţul Constanţa, P. Andra, de 25 de ani, din localitatea Mihail Kogălniceanu, a condus un  autoturism pe DN2A dinspre Constanţa către Mihail Kogălniceanu şi ajungand la km. 194, din cauza neatenţiei în conducere a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un copac.


          Din accident a rezultat decesul conducătoarei auto.

           La data de 15 martie a.c., ora 09.30, în municipiul Mangalia, M. Petrică, de 29 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe strada Portului şi ajungand în apropiere de intersecţie cu strada Matei Basarab, surprinde şi accidentează uşor pe T. Valeriu, de 65 de ani, din Mangalia care s-a angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Infracţiuni rutiere

          La data de 15 martie a.c., ora 16.00 în judeţul Constanţa, a fost depistată M. Regina, de 23 de ani, din Cobadin, conducând un autoturism în localitatea Făurei, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
          Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală. 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii