Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa - 08.07.2013

ro

08 Jul, 2013 12:25 862 Marime text
421.541 din 08 iulie 2013

BULETIN DE PRESĂ


În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Constanţa, poliţiştii au organizat 11 acţiuni, fiind aplicate 249 sancţiuni contravenţionale.


La data de 07 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 5 Constanţa au acţionat în sistem integrat în municipiu, în colaborare cu jandarmi din cadrul G.M.J., pe linia respectării prevederilor Legii 61/1991. Poliţiştii au acţionat în 4 zone, legitimând 9 persoane. De asemenea, au fost controlate 5 unităţi de alimentaţie publică şi 2 autovehicule, fiind aplicate 2 sancţiuni contravenţionale la Legea 61/1991, în valoare de 200 lei.

La data de 07 iulie a.c., poliţiştii din Năvodari au organizat şi executat o acţiune pe lina prevenirii şi combaterii furturilor de şi din auto şi a celor din locuinţe, ocazie cu care au fost legitimate 17 persoane, fiind depistaţi pe plaja din Năvodari, doi tineri aflaţi în atenţia poliţiei pentru furturi din societăţile comerciale şi din spaţiile de cazare. Cei doi au fost conduşi la sediul poliţiei în vederea efectuării de cercetări.

La data de 08 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 2 Constanţa au fost sesizaţi prin S.U.A.U. 112, cu privire la faptul că o persoană încearcă să spargă o maşină. Un echipaj de poliţie s-a deplasat imediat la faţa locului şi au prins în flagrant pe D. Alexandru Florin, de 23 ani, din Lumina, care încerca să sustragă bunuri dintr-un autoturism. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

La data de 07 iulie a.c., poliţiştii Secției 5 Constanța au depistat pe Șoseaua Mangaliei, pe A. Neculai, urmărit naţional şi condamnat la 6 ani de executare a pedepsei cu închisoarea pentru comiterea infracțiunilor de furt. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.

Poliţia Mamaia cercetează în stare de libertate pe M. Nicolae, de 33 ani, din satul Budeasa Mică, judeţul Argeş, care a fost depistat în zona unui hotel din staţiune, purtând fără drept o armă albă.

La data de 08 iulie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de proprietarul unei societăţi de alimentaţie publică din Năvodari, despre faptul că persoane necunoscute au pătruns în incinta societăţii cu intenţia de a sustrage bunuri. Persoanele nu au sustras nimic, deoarece societatea era prevăzută cu sistem de alarmă, care s-a declanşat imediat.
Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt calificat, în vederea identificării autorilor.

Secţia 3 Poliţie face cercetări în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a persoanei, care, la data de 07 iulie a.c., a spart geamul unei portiere de la un autoturism şi a sustras bunuri lăsate la vedere în valoare de 700 lei.

SINTEZA EVENIMENTELOR DE PE LITORALUL ROMÂNESC


Poliţia Mamaia face cercetări în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a persoanei, care, la data de 07 iulie a.c., a sustras o poşetă, lăsată nesupravegheată pe un şezlong de pe plajă, în care se aflau documente şi suma de 10.000 lei.

Poliţia Eforie face cercetări în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a persoanei, care, la data de 07 iulie a.c., a sustras de pe plajă un rucsac lăsat nesupravegheat, în care erau 200 de lei, un aparat foto digital şi un telefon mobil.

Poliţia Costineşti face cercetări în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a persoanei, care, la data de 07 iulie a.c., a pătruns pe o fereastră lăsată deschisă a unui hotel şi a sustras o geantă cu documente personale şi suma de 385 lei.

Poliţia Neptun face cercetări în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a persoanei, care, la data de 07 iulie a.c., a sustras din interiorul unui autoturism o geantă, lăsată la vedere, în care se aflau bunuri şi documente personale, precum şi un telefon mobil.

Având în vedere faptul că, în ultima perioadă, s-a constatat o neglijenţă ridicată cu privire la propriile bunuri a turiştilor veniţi în staţiunile de pe litoralul românesc, conducerea I.P.J. Constanţa a dispus intensificarea acţiunilor de prevenire a furturilor de pe plajă, din auto şi din camerele de hotel.
Astfel, poliţiştii de ordine publică şi cei din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii vor distribui pliante informative, vor discuta cu cetăţenii identificaţi ca fiind neglijenţi cu bunurile proprii (care îşi lasă bunuri la vedere în autoturisme şi pe şezlongurile de pe plajă, care îşi lasă ferestrele deschise de la camerele de hotel situate la parter sau la etajul 1).
Totodată, se va acţiona în sistem integrat, în colaborare cu Jandarmeria Constanţa, în vederea combaterii infracţiunilor specifice sezonul estival.




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii