Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa 03.04.2012

ro

03 Apr, 2012 19:19 738 Marime text

85062 din 3 aprilie 2012


BULETIN DE PRESĂ

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 5 acţiuni, fiind aplicate 76 sancţiuni în valoare totală de 15.330 lei.

              Infracţiuni judiciare

          Poliţişţii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa cercetează în stare de arest de arest preventiv pentru 29 de zile, pe A. Daniel Mihail, de 37 de ani, P. Florin Valentin, de 28 de ani şi N. Ionel, de 41 de ani, toţi din municipiul Bucureşti, suspectaţi că în ziua de 02.04.2012, ora 13.00, au pătruns în imobilul unei femei de 87 de ani, din municipiul Constanţa, unde au pretins că, sunt reprezentanţi ai Casei de Pensii şi oferă ajutoare în bani persoanelor în vârstă şi profitând de neatenţia acesteia, i-au sustras suma de 250 euro, 600 lei, bijuterii din aur şi argint, în valoare totală de 3.100 lei.
           Menţionăm că depistarea celor trei persoane s-a datorat cooperării între lucrătorii DGPMB-Sector 6 Bucureşti şi cei ai Poliţiei Municipiului Constanţa - Biroului Investigaţii Criminale.

          La data de 2 aprilie a.c., ora 22.30 patrula de siguranţă publică mixtă formată dintr-un poliţist din cadrul Secţiei 3 Rurală Mangalia şi unul din cadrul Gărzii de Coastă - Grup Nave Mangalia, în urma unor informaţii deţinute, a surprins în flagrant pe O. Nicolae, de 33 de ani, O. Ionuţ, de 28 de ani şi O. Sorin Florin, de 25 de ani, din localitatea Vâlcele, judeţul Constanţa, în timp ce încercau să sustragă cablul de alimentare cu energie electrică al Staţiei de pompare SRP Mangalia (dezafectate), ce aparţine ANIF RA, situat în extravilanul localităţii Albeşti.
         Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că cei în cauză au săpat în pământ mai multe gropi la o adâncime de 70 cm, pe o distanţă de aproximativ 60 metri, şi cu o distanţă între gropi de aproximativ 1 metru, cu intenţia de a trage cablul prin aceste gropi.
         Prejudiciul urmează a se stabili de către reprezentanţii ANIF.
         Cercetările continuă cu suspecţii în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat.

         La data de 3 aprilie a.c., ora 02.13, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 de către o femeie, de 56 de ani, din Constanta, care a reclamat  faptul că un individ a pătruns în curtea imobilului prin escaladarea gardului şi pe uşa lăsată neasigurată în locuinţă.
         Patrula de siguranţă publică deplasată la faţa locului a reţinut în curtea imobilului o persoană de sex bărbătesc, identificată ca fiind C. Valentin, de 22 de ani, din comuna Dagâţa, judeţul Iaşi, ce avea asupra un set boxe audio auto, un bax băuturi răcoritoare şi mai multe ustensile de bucătărie.
         Prejudiciul  a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.


        La data de 1 aprilie a.c., ora 03.20, poliţiştii Secţiei 7 Rurală au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112  cu privire la faptul că în localitatea Ciobanu, o persoană necunoscută a pătruns în locuinţa unei femei.
       Patrula de siguranţă publică, deplasată la fata locului, a constatat faptul că uşa de acces în locuinţă prezintă urme de forţare, iar femeia a precizat că a fost agresată, fiind trântită la podea de către agresor.
      În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, s-a reuşit în jurul orei 05.00  identificarea suspectului ca fiind C. Ionel, de 28 de ani, din localitatea Ciobanu, aflat în stare vădită de.
      Pe parcursul cercetărilor efectuate, şi în baza probatoriului administrat, s-a stabilit că suspectul a încercat să violeze pe partea vătămată, motiv pentru care acesta a fost reţinut de poliţişti pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, pentru infracţiunile de violare de domiciliu şi tentativă la viol.

         La data de 2 aprilie a.c. suspectul  a fost prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova cu propunere sesizare a instanţei de judecată în vederea luării măsurii arestării preventive. Magistraţii au admis propunerea şi au hotărât arestarea preventivă a celui în cauză pe o durată de 29 zile.
         Suspectul a fost în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii