Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa - 02.07.2013

ro

02 Jul, 2013 12:37 871 Marime text
421.528 din 02 iulie 2013

BULETIN DE PRESĂ

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Constanţa, poliţiştii au organizat 3 acţiuni, fiind aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 lei.

La data de 01.07.2013, ora 18.00, poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi telefonic de către un tânăr de 24 ani, din Constanţa, cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa pe aleea Topolog a fost deposedat prin violenţă de către două persoane necunoscute, de un telefon mobil şi un lanţ suflat cu aur.
Patrula de siguranţă publică a s-a deplasat cu operativitate în zonă, depistând cele două persoane suspecte de comiterea faptei.
Acestea au fost identificate ca fiind D. RĂZVAN CRISTIAN, de 24 ani, din Constanţa şi S. ALEXANDRU IONUT, de 22 ani, din Feteşti, asupra lor fiind găsit telefonul mobil reclamat ca fiind sustras.
Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din Cadrul poliţiei Municipiului Constanţa, continuând cercetările în acest caz, au recuperat şi lanţul suflat cu aur sustras, bun ce fusese abandonat în apropierea locului în care cei doi suspecţi au fost depistaţi.
Aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, urmând ca în ziua de 02.07.2013, să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadul Poliţiei Municipiului Mangalia au documentat activitatea infracţională a administratorului unei societăţi comerciale, care în perioada 25.09.2009 – 25.08.2010, a reţinut şi nu a virat la bugetul consolidat al statului suma de 31.211 lei, reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă.
Totodată, acesta a refuzat în mod nejustificat să prezinte organelor de control fiscal în termen de 15 zile de la data înştiinţării, documentele financiar contabile în vederea efectuării inspecţiei fiscale, fapte pentru care i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate.

Poliţiştii din Năvodari cercetează în stare de libertate un minor de 13 ani, din localitate, care la data de 28.06.2013, a provocat distrugeri la nivelul capotei unui autoturism, prejudiciul fiind în valoare de 750 lei.

Poliţiştii din Valu lui Traian cercetează în stare de libertate o femeie în vârstă de 31 ani, din municipiul Constanţa, care la data de 01.07.2013, a fost depistată în timp ce încerca să introducă în Penitenciarul Poarta Albă, un telefon mobil, aflându-se în vizită la o persoană privată de libertate.

La data de 01.07.2013, politistii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au organizat o acţiune pe linia depistării persoanelor ce se sustrag executării mandatelor.
Astfel a fost depistat O. Emil, de 55 ani, din municipiul Constanţa, care avea de executat 7 ani închisoare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de natură economică.
De asemenea, a fost depistat şi C. Radu, de 45 ani, din municipiul Constanţa, urmărit naţional, persoană care avea de executat o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvîrşirea infracţiunii de delapidare.

Poliţiştii Secţiei 2 au deschis două dosare de cercetare penală şi desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a persoanelor care, la data de 30 iunie a.c., au sustras articole de îmbracăminte, aparatură electronică şi bani, toate lăsate la vedere în două autoturisme parcate pe raza secţiei, cauzând un prejudiciu de 8.000 lei.
De asemenea, şi poliţiştii Secţiei 3 au deschis două dosare de cercetare penală şi desfăşoară activităţi în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a persoanelor care, la data de 01 iulie a.c., au sustras bunuri şi bani, toate lăsate la vedere în două autoturisme parcate pe raza secţiei, cauzând un prejudiciu de 6.500 lei.
Astfel, specialiştii I.P.J. Constanţa au analizat situaţia operativă existentă la nivelul judeţului Constanţa, cu precădere pe raza municipiului Constanţa, Mamaia, Costineşti şi Eforie, constatând faptul că au fost înregistrate mai multe furturi din auto, comiterea acestor infracţiuni fiind posibilă atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, datorită neglijenţei manifestate de proprietari, care nu şi-au asigurat autoturismele cu sisteme de alarmă şi au lasat la vedere bunuri şi valori.
În aceste condiţii pentru prevenirea şi combaterea unor astfel de infracţiuni, poliţiştii constănţeni vor acţiona în zonele cu risc criminogen, vor derula activităţi cu caracter informativ-preventiv pe linia furturilor din autoturisme şi vor distribui cetăţenilor pliante cu informaţii specifice, la acţiuni participând şi voluntari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii