Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă - Garda de Coasta

ro

02 Apr, 2014 12:52 1042 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Autoturisme cu documente false, descoperite în P.T.F. Negru Vodă şi P.T.F. Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă, respectiv P.T.F. Ostrov, un autoturism Volkswagen Golf şi unul Opel Vectra pe care doi cetăţeni români intenţionau să le scoată din ţară prezentând la controlul de frontieră documente false.
 
● În data de 01.04.2014, în jurul orei 06.45, în P.T.F. Negru Vodă s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni români, care călătoreau cu o autoutilitară marca Mercedes Benz model Sprinter la care era ataşată o platformă.
Pe respectiva platformă era transportat un autoturism marca Volkswagen Golf cu numere de Bucureşti, despre care pasagerul din dreapta, I.A., în vârstă de 50 ani, domiciliat în municipiul Medgidia, a declarat că îi aparţine, prezentând mai multe documente justificative.
În urma verificărilor s-a stabilit că certificatul de înmatriculare al autoturismului prezintă indicii de falsificare.
Persoana în cauză a mai declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean român, prezentând în acest sens un contract de vânzare-cumpărare, însă nu a cunoscut faptul că respectivul certificat de înmatriculare este fals.
Verificările au dus la concluzia că autoturismul figurează în baza de date ca fiind înmatriculat în Franţa.
 
● În aceeaşi zi, în jurul orei 11.30, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat cetăţeanul român B.F.I., în vârstă de 24 ani, domiciliat în judeţul Covasna, care a încercat să iasă din ţară cu un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în R. Bulgaria, al cărui certificat de inspecţie tehnică era fals.
Tânărul a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte că I.T.P. –ul este fals.
 
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţenilor români dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „fals în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 323 şi 324 din Codul Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii