Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN DE PRESĂ

ro

28 Apr, 2015 11:12 1149 Marime text
 La  data de 27.04.2015, ora 19.00, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi de către o localnică, în vârstă de 56 de ani, din Constanţa cu privire la faptul că, în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 16.00, la locuinţa acesteia s-au prezentat doi bărbaţi care au susţinut că vor să deratizeze apartamentul, aceasta permiţându-le accesul în locuinţă.
După aproximativ 3 ore, proprietara a constatat lipsa sumei de 2.900 lei dintr-un şifonier, anunţând poliţia, care a demarat cercetările pentru identificarea si tragerea la răspundere a celor doi.
 
          Infractorul tipic nu are moralitate, este adaptabil la orice situaţie şi crede că victimele îşi merită această soartă. Dacă nu este prins, el va acţiona din nou. Oricine poate deveni o victimă, chiar şi persoanele care se consideră prea inteligente pentru a fi înşelate. Multe victime au o serie de caracteristici comune: cel mai adesea, dar nu întotdeauna, sunt persoane în vârstă şi locuiesc singure;
- se încred în ceilalţi, chiar şi străini şi s-ar putea să necesite o suplimentare a veniturilor.
În vizorul infractorului se vor afla absolut toate bunurile care reprezintă o valoare.
          Aceşti infractori acţionează prin distragerea atenţiei, sau atribuirea unor calităţi false pentru a-i păcăli pe oameni sau pentru a intra în casele lor de unde fură bani sau bunuri de valoare. Acest tip de infractor este politicos şi pretinde a fi un reprezentant al unor autorităţi publice, companii de utilităţi, etc.
Este convingător şi insistent. Poate fi bărbat, femeie sau un copil.
Cere un pahar cu apă sau vrea să se spele pe mâini. Alţi infractori oferă produse promoţionale sau solicită donaţii pentru acte de caritate. De fapt, aceşti indivizi certaţi cu legea folosesc orice poveste pentru a intra în casa victimelor.
Sunt cazuri în care poartă salopete cu logo-ul companiei.
 
RECOMANDĂRI PREVENTIVE:
 
Ţineţi permanent uşile de acces în locuinţă închise, chiar şi când sunteţi la domiciliu.
Înainte de a deschide, opriţi-vă şi gândiţi-vă dacă aşteptaţi pe cineva. Verificaţi dacă aţi blocat toate căile de acces în locuinţă.
Uitaţi-vă prin vizorul uşii pentru a vedea cine este.
Dacă decideţi să deschideţi uşa, lanţul de uşă trebuie să fie pus. Unii escroci sună la persoanele în vârstă, care sunt mai vulnerabile, spunând au nevoie urgent de ajutor. Acestea pot solicita să intre în casă pentru a efectua un apel telefonic.
Ajutaţi-le doar dacă nu sunteţi singur. Nu trebuie să vă faceţi griji dacă alegeţi să nu ajutaţi - nu este nepoliticos sau neprietenos.
Dacă vizitatorul pretinde că este reprezentatul unei autorităţi sau companii, întotdeauna solicitaţi şi verificaţi cu atenţie cartea de identitate sau legitimaţia de serviciu. Verificaţi dacă persoana din fotografie este aceeaşi cu cea care a sunat la uşă.
 
Administrator cercetat în stare de libertate de către poliţişti
 
Poliţiştii din Medgidia au documentat activitatea infracţională a administratorului unei societăţi comerciale din Cernavodă.
Acesta, în perioada septembrie 2010 – septembrie 2014, în a reţinut, prin stopaj la sursă, impozite şi contribuţii sociale în sumă totală de 55.099 lei, pe care nu le-a virat la bugetul consolidat al statului în termen de 30 de zile de la scadenţă.
În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de evayiune fiscală.
 
Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere
 
Poliţiştii rutieri din Medgidia îl cercetează în stare de libertate pe G. Remusz,  de 25 de ani, din municipiul Gheorgheni, judeţ Harghita, stabilit fără forme legale în Medgidia, care la  data de 26.04.2015, ora 22.00, a sustras autoturismul tatălui său pe care l-a condus pe raza localităţii, fără a poseda permis de conducere şi datorită vitezei excesive s-a izbit frontal de zidul împrejmuitor al unui imobil.
 
Poliţiştii Secţiei 5 Rurale Cogealac (PP Istria) îl cercetează în stare de libertate pe C. Marin, de 46 ani, din localitatea Nuntaşi, care la data de 27.04.2015, a condus un autoturism pe raza localităţii, fără a poseda permis de conducere.
 
La data de 27.04.2015, poliţiştii din oraş Ovidiu i-au depistat pe raza localităţii pe B. Marius de 33 ani şi G. Marius de 20 ani care conduceau motocicluri, fără a poseda premise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauze s-au întocmit dosare penale.
 
 
   COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii