Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activităţile desfăşurate de I.P.J. Constanţa pentru asigurarea unui climat de linişte şi ordine publică în primele două săptămâni de campanie elecorală

ro

27 Nov, 2012 00:43 1053 Marime text

În judeţul Constanţa, din punct de vedere al asigurării măsurilor de ordine şi siguranţă publică, prima jumătate a campaniei electorale s-a derulat fără a fi înregistrate evenimente deosebite, cele mai frecvente aspecte sesizate privind afişajul electoral.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa înregistrează şi verifică fiecare semnalare privind posibile încălcări ale legislaţiei electorale, venite atât din partea competitorilor politici, cât şi din partea cetăţenilor, tratând toate sesizările cu echidistanţă, fără a ţine cont de culoarea politică a persoanelor implicate.

În primele două săptămâni ale campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, I.P.J. Constanţa a înregistrat doar trei sesizări referitoare la posibile încălcări ale legii, dintre care două în mediul rural şi un eveniment în mediul urban.

Astfel, la data de 13 noiembrie a.c., poliţiştii din Tichileşti au fost sesizaţi, prin două plângeri, despre faptul că autori necunoscuţi au sustras două bannere ale unor candidaţi la alegerile pentru Parlamentul României, montate pe D.J. 223. Poliţiştii l-au identificat imediat pe suspect, în persoana lui P. Ionuţ, de 24 de ani, din Tichileşti şi au recuperat în totalitate prejudiciul. În prezent bărbatul este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiuni de furt.

De asemenea, la data de 19 noiembrie a.c., poliţiştii din municipiul Constanţa au fost sesizaţi despre faptul că mai multe afişe electorale ale unui candidat la alegerile pentru Parlamentul României au fost acoperite cu afişe ale altor candidaţi. În cauză poliţiştii au deschis o anchetă pentru identificarea şi sancţionarea autorilor, conform Art. 50, alin 1, lit. f din Legea 35/2008.

La data de 16 noiembrie a.c., a fost lansată la nivelul judeţului Constanţa campania Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru informarea cetăţenilor privind legislaţia electorală în vigoare „Tu decizi ! Votează legal!".

Până în prezent, în întreg judeţul Constanţa au fost distribuite peste 2.000 de afişe cu mesajul campaniei către instituţiile partenere şi 11.800 de pliante, care au fost înmânate cetăţenilor în activităţile specifice, populaţia fiind sfătuită să voteze legal, să fie responsabilă cu privire la exercitarea dreptului de vot, să nu se lase influenţată de mita electorală indiferent de formele ei de manifestare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii