Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiunea „Foc de Artificii 2009”

ro

30 Dec, 2009 23:18 1116 Marime text

În ziua de 29.12.2009, poliţiştii din Lumina au depistat pe F. NICOLAE, de 23 ani, din Ovidiu, care oferea spre vânzare pe o tarabă, situată pe strada Năvodari, din localitatea Lumina, materiale pirotehnice din clasa a II-a.

Materialele pirotehnice au fost confiscate, iar celui în cauză i s-a întocmit dosar penal conform legii 126/1995 modificată prin legea 406/2006 privind regimul materiilor explozive, fiind cercetat în stare de libertate.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase cercetează în stare de libertate pe D. Petrică, întrucât, în ziua de 29.12.2009, a fost surprins comercializând ilegal, pe strada Ştefan cel Mare din Constanţa, 149 bucăţi obiecte pirotehnice tip rachete şi 3 baterii din clasele interzise de legea privind regimul materiilor explozive.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase cercetează în stare de libertate pe E. Marian-Adrian, întrucât, în ziua de 29.12.2009, a fost surprins comercializând ilegal, pe strada Ştefan cel Mare din Constanţa, 18 seturi de obiecte pirotehnice tip rachete şi un set petarde din clasele interzise de legea privind regimul materiilor explozive.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase cercetează în stare de libertate pe numita I. Violeta, întrucât, în ziua de 29.12.2009, a fost surprinsă comercializând ilegal, pe strada Ştefan cel Mare din Constanţa, obiecte pirotehnice tip petarde în număr de 20 cutii din clasele interzise de legea privind regimul materiilor explozive.

SE INTERZICE persoanelor fizice confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operaţiune cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II - IV, T1 şi T2, precum şi a artificiilor din categoria OBIECTE ZBURĂTOARE LUMINOASE şi a pocnitorilor din clasa I.

ATENŢIE!

SANCŢIUNEA PREVĂZUTĂ DE LEGEA 406/2006 PENTRU NERESPECTAREA DE CĂTRE PERSOANELE JURIDICE ŞI FIZICE A DISPOZIŢIILOR MENŢIONATE, ESTE ÎNCHISOAREA DE LA 3 LUNI LA UN AN!

 

Obiectele artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasa I, care pot fi comercializate către populaţie, trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute în Secţiunea II art. 5 din HOTĂRÂREA GUVERNULUI

nr. 536/2002 pentru aprobarea normelor tehnice privind operaţiunile cu materii explozive.

În clasa I, sunt incluse numai obiectele pirotehnice de distracţie foarte mici, din tipul artificiilor cu o masă maximă de amestec pirotehnic de 3 grame (de exemplu: steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, minisori, inele de foc, sateliţi).

În ceea ce priveşte stocurile de astfel de produse, introduse conform vechii legislaţii, în condiţiile actuale, acestea nu mai pot fi comercializate către persoane fizice, ci numai firmelor autorizate şi specializate în executarea jocurilor de artificii.

Activităţile în cadrul acestei acţiuni naţionale se vor desfăşura până la sfârşitul sărbătorilor de iarnă.

VĂ ADUCEM LA CUNOŞTINŢĂ FAPTUL CĂ POLIŢIA VA CONTINUA COMBATEREA CU FERMITATE A COMERŢULUI ILEGAL CU OBIECTE ARTIZANALE ŞI DE DISTRACŢIE PE BAZĂ DE AMESTECURI PIROTEHNICE, DAR ŞI A FOLOSIRII ILEGALE A ACESTOR OBIECTE, CA FACTOR IMPORTANT ÎN ASIGURAREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ŞI SIGURANŢĂ CIVICĂ, PRIN CARE SĂ SE PREVINĂ ACCIDENTELE ŞI PAGUBELE MATERIALE ÎNREGISTRATE ÎN ANII ANTERIORI.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii