Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune de amploare a poliţiştilor constănţeni Efective sporite de poliţişti în stradă, pentru creşterea nivelului de siguranţă al cetăţenilor

ro

08 Apr, 2012 22:35 828 Marime text

Începând cu data de 06 aprilie a.c., la nivelul IPJ Constanţa s-a desfăşurat o acţiune de amploare, în vederea asigurării unui climat de siguranţă civică şi în scopul diminuării fenomenului infracţional.

La acţiune au participat peste 600 de oameni ai legii, dintre care 462 de poliţişti din cadrul IPJ Constanţa, restul de forţe participante fiind formate din jandarmi, poliţişti locali şi lucrători din cadrul Gărzii de Coastă.

Cu această ocazie au fost efectuate 326 controale, 88 de filtre în trafic, au fost constatate 37 de infracţiuni, dintre care 12 de natură economico financiară, iar 10 la regimul circulaţiei rutiere, fiind reţinute totodată 10 permise de conducere şi 6 certificate de înmatriculare, în total 40 de persoane fiind cercetate penal.

A fost confiscată o armă neletală deţinută ilegal, au fost depistate două persoane urmărite internaţional şi una ce poseda mandat de executare a pedepsei închisorii, au fost aplanate 33 de stări conflictuale, verificate 283 unităţi comerciale, 106 obiective asigurate cu pază şi au fost testaţi timpii de reacţie ai angajaţilor a 6 firme de pază şi protecţie.

În total au fost aplicate 260 sancţiuni contravenţionale în valoare de 87.450 lei.

Exemplu:

La data de 06.04.2012, ora 17.00, poliţiştii BCCO Constanţa, Serviciul Antidrog au efectuat un control la punctul de lucru de pe bulevardul Tomis, al unei societăţi comerciale (sex-shop), ocazie cu care au fost identificate la vânzare 236 plicuri cu substanţe psihoactive (pulberi şi fragmente vegetale), fiecare a 0,25 grame inscripţionate Blind Heat şi Special Gold, având preţuri cuprinse între 15 şi 20 lei.

Faţă de M. A., de 20 ani, din Constanţa, angajat al societăţii în cauză, s-a dispus întocmirea unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de "comercializare de substanţe psihoactive".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii