Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Gama“ Alcor umple Buletinul Procedurilor de Insolvenţă Afacerile investitorului imobiliar Cristian Bîrcă pică una câte una

ro

27 Feb, 2016 00:00 3499 Marime text
Afacerile unul afacerist constănţean pasionat de investiţiile imobiliare intră, pe rând, în insolvenţă. Vorbim despre afaceristul Cristian Bîrcă. Proiectele Orion - de pe strada Unirii, Solaris Tower - din Faleză Nord, Cronos Residence - din Olimp, Aurora Residence - Băneasa, Casa Zamora şi Kogaion - din Buşteni au fost dezvoltate de firmele lui Cristian Bîrcă.

După Alcor Construct SRL, SC Locrida Estival SA şi SC Relax Estival SRL, alte două afaceri ale lui Bîrcă se luptă cu insolvenţa: Relax Time SRL şi Alcor Development SRL.
 
În ceea ce priveşte Relax Time SRL, lichidatorul judiciar Biris Goran Insolventa SPRL, conform Sentinţei nr. 1169 din 27.03.2012, pronunţată de Tribunalul Constanta, anunţă convocarea adunării creditorilor debitorului SC RELAX TIME SRL. Şedinţa Adunării Creditorilor va avea loc în data de 01.03.2016, ora 16.00, la sediul lichidatorului judiciar Biris Goran Insolventa SPRL din bulevardul Aviatorilor nr. 47, etaj 2, sector 1, Bucureşti.
Adunarea Creditorilor va avea următoarea ordine de zi: prezentarea şi aprobarea raportului final însoţit de situaţiile financiare finale pentru debitorul Relax Time SRL.
Asociatul unic al Relax Time SRL este chiar firma ALCOR CONSTRUCT SRL.

Alcor Construct, debitoare faţă de Soti Cable Neptun

O altă firmă din portofoliul lui Bîrcă, Alcor Construct, a avut deja Adunarea Creditorilor, pe 18 februarie, când au fost prezentate creanţele, însumând 65,32025% din valoarea creanţelor înregistrate în tabelul definitiv consolidat de creanţe actualizat la 27.08.2015. Au fost prezenți la adunare sau au trimis puncte de vedere în scris următorii creditori: DGRFP Galaţi - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, având o pondere de 58,87493% în tabelul definitiv consolidat de creanţe; Ideea Leasing România Ifn SA (fostă VB Leasing România Ifn SA) și Ideea Broker de Asigurare SRL (fostă VBL Broker de Asigurare SRL), având o pondere de 3,31822% în tabelul definitiv consolidat de creanţe; Soti Cable Neptun SRL, având o pondere de 0,15945% în tabelul definitiv consolidat de creanţe; SUDLEASING GMBH, având o pondere de 1,99847% în tabelul definitiv consolidat de creanţe; ELITE GUARD WEST SRL prin lichidator judiciar HERAL CONSULT IPURL, având o pondere de 0,91934% în tabelul definitiv consolidat de creanţe; ENEL ENERGIE SA prin mandatar COFACE România Credit Management Services SRL, având o pondere de 0,04984% în tabelul definitiv consolidat de creanţe.

Preţul apartamentului scos la mezat, diminuat încă o dată

În şedinţă s-a rediscutat preţul de pornire a licitaţiei pentru valorificarea celor două bunuri imobile aparţinând debitoarei Alcor Construct SRL: apartament situat în str. Unirii nr. 108; boxă, pe str. Unirii nr. 108 A. Bunurile debitoarei au fost scoase la vânzare din luna august 2015, prima şedinţă de licitaţie având loc la data de 20.08.2015. Au fost organizate opt şedinţe de licitaţii, în care preţul de pornire a fost cel stabilit prin raportul de evaluare, respectiv 560.500 lei fără TVA. Având în vedere faptul că bunurile nu au fost valorificate, s-a procedat, potrivit strategiei aprobate, la reducerea preţului de pornire la licitaţie cu 25%, respectiv la 420.375 lei fără TVA, şi au fost în continuare organizate şedinţe de licitaţii, însă bunurile nu au fost valorificate. Astfel, se impune potrivit strategiei aprobate, rediscutarea preţului de pornire a licitaţiei. Propunerea lichidatorului judiciar este de reducere cu 5% faţă de preţul de vânzare de la acest moment (deci faţă de 420.375 lei exclusiv TVA), respectiv să se reducă la 399.357 lei exclusiv TVA, cu continuarea a opt şedinţe de licitaţii săptămânale. În măsura în care după aceste opt şedinţe bunurile nu vor fi valorificate, se va proceda la reducerea preţului de pornire cu încă 5% din preţul redus şi se vor continua licitaţiile, cu încă opt şedinţe, la preţul astfel redus la valoarea de 379.389 lei. Dacă nici după aceste şedinţe bunurile nu vor fi valorificate, se va proceda la convocarea adunării creditorilor în vederea stabilirii unui nou preţ de pornire la licitaţie.

Alcor Development SRL, o nouă insolvenţă printre afacerile lui Bîrcă

Societatea ALCOR DEVELOPMENT SRL, cu sediul social în municipiul Constanța, str. Soveja nr.53, prin dictarea Sentinţei civile nr. 281 din data de 08.02.2016 de Tribunalul Constanţa, a procedat la deschiderea procedurii insolvenţei.
Creditorii debitorului SC Alcor Development SRL trebuie să procedeze la înscrierea la masa credală prin depunerea cererii de admitere a creanţei.

Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului este 21 martie 2016.
Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 7 aprilie 2016.
Termenul pentru depunerea contestaţiilor la tabelul preliminar este de şapte zile de la publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă a tabelului preliminar.
Termenul pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 27 aprilie 2016.
Prima Adunare a creditorilor va avea loc la sediul ales al administratorului judiciar, situat în municipiul Constanţa, strada Sabinelor nr. 37A, jud. Constanţa, în data de 13 aprilie 2016, ora 10.00.
 
Numele lui Cristian Bîrcă a fost asociat de-a lungul timpului cu afaceri precum Alcor Development SRL, Alcor Investment SRL, Alcor Merchant SRL, Alcor West SRL, Alcor Air Wave SRL, Alcor Construct SRL, Encore Serv SRL sau Hitcons SRL.
 
Citeşte şi:

O firmă dă faliment, alta investeşte: Bloc de 18 etaje, ridicat de Cristian Bîrcă, în Faleză Nord (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii