Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Falimentul Shapir Structures SRL, din nou pe masa judecătorilor din Tribunalul Constanţa

ro

28 Sep, 2017 00:00 3294 Marime text
Tribunalul Bucureşti a redeschis ieri dosarul în care societatea comercială Shapir Structures SRL a intrat în faliment. Termenul de ieri, al 30-lea, a fost acordat pentru continuarea procedurii.
 
Societatea comercială Shapir Structures SRL nu este străină instanţelor de judecată.
 
În februarie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată atât a afaceristului israelian Avraham Morgenstern, cât şi a societăţii comerciale Shapir Structures SRL, firma fiind acuzată de evaziune fiscală.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „în perioada 2009-2014, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“.
 
„În aceeaşi perioadă, inculpatul a înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanţă şi asistenţă tehnică oferite de societăţile Larton Consultants Ltd Cipru şi Comrad Leasing Ltd Cipru. Aceste activităţi au fost realizate cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro“, potrivit DNA.
 
În luna august, Curtea de Apel Bucureşti a soluţionat dosarul instrumentat de DNA şi a decis condamnarea afaceristului israelian Avraham Morgenstern, arestat preventiv în lipsă, la 12 ani de detenţie. Asta în timp ce societatea comercială Shapir Structures SRL a fost condamnată la pedeapsa de 240 de zile-amendă pentru evaziune fiscală.
 
„Stabileşte cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă la suma de 1.000 de lei, inculpata urmând să plătească statului suma totală de 240.000 de lei. Condamnă pe inculpata SC Shapir Structures SRL la pedeapsa de 240 de zile-amendă pentru evaziune fiscală. Stabileşte cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă la suma de 1.000 de lei, inculpata urmând să plătească statului suma totală de 240.000 de lei. Aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea, de 240.000 de lei, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă aplicată, respectiv 80.000, inculpata urmând să execute pedeapsa rezultantă de 320.000 de lei“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
În continuare, Curtea de Apel Bucureşti a dispus „punerea scrisorii de garanţie bancară în original, în cuantum de 53.836.994,84 de lei, la camere de corpuri delicte, până la ridicarea acesteia de partea civilă ANAF. Pune la dispoziţia părţii civile ANAF scrisoarea de garanţie bancară în original, valabilă până la data de 17.09.2018, în vederea punerii în executare a pretenţiilor civile, sens în care se încunoştinţează partea civilă pentru a se prezenta de îndată la instanţă în vederea ridicării acesteia“, se mai arată în decizia judecătorilor.
 
În legătură cu dispariţia afaceristului israelian Avraham Morgenstern, DNA a trimis, potrivit digi24.ro, plângeri penale către Ministerul de Interne, către Poliţia Română, precum şi către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii