Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bet Café Arena SRL, între mărire şi decădere Unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa pariurilor sportive, în insolvenţă

ro

19 May, 2016 00:00 15793 Marime text

 
Criza economică a afectat puternic România în ultimii ani. Astfel, zeci de afaceri s-au ales cu lacătul pe uşă, cu angajaţi concediaţi şi cu patroni aflaţi în pragul disperării. Fenomenul economic pare să fi afectat chiar şi piaţa pariurilor sportive. În acest sens, unul dintre cei mai mari jucători de pe această piaţă, Bet Café Arena SRL, care, în ultimii ani, a avut o creştere accelerată a reţelei, a intrat în insolvenţă, nemaiputând să facă faţă cheltuielilor.
 
Cu alte cuvinte, conform Încheierii din data de 1 aprilie 2016 a Tribunalului Bucureşti, s-a admis cererea debitoarei SC Bet Café Arena SRL de intrare în insolvenţă şi s-a decis numirea în calitatea de administrator judiciar al societăţii Dinu Urse şi Asociaţii SPRL, practician în domeniu. Compania Dinu Urse şi Asociaţii SPRL va fi remunerată cu 2.000 de lei, din averea debitorului, pentru serviciile prestate.
 
„Pe fondul crizei economice generale, Bet Café Arena traversează o perioadă financiară extrem de dificilă, din cauza faptului că majoritatea debitorilor societăţii nu au achitat sumele de bani datorate, iar în aceste condiţii, compania avea de recuperat sume substanţiale, ce ar fi trebuit să acopere o parte importantă din datoriile către clienţi“, se arată în motivarea depusă de reprezentanţii Bet Café Arena SRL, conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă.


 
În acest sens, Tribunalul Bucureşti a decis ca, până pe 30 iunie 2016, reprezentanţii judiciari ai societăţii trebuie să înregistreze cererea de admitere a creanţelor asupra averii debitorului. Totodată, s-a admis cererea de deschidere a procedurii insolvenţei împotriva debitorului Bet Café Arena Arena SRL.
 
Creditorii debitorului trebuie să procedeze la înscrierea la masa credală a acestuia prin depunerea cererii de admitere a creanţei. Termenul-limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului este 30 iunie 2016. De asemenea, termenul-limită pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 8 septembrie 2016.

Istoria Bet Café Arena SRL

Societatea, cu sediul în Bucureşti, pe bulevardul Mircea Eliade nr. 2, a fost înfiinţată în anul 2010. Din acţionariatul societăţii fac parte: Avadeal Limited, cu sediul în capitala Republicii Cipru, Nicosia, cu o cotă de participare de 99,99998%, şi Nicolae Ionescu, născut în luna octombrie a anului 1966, în localitatea Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, cu o cotă de participare de  0,00002%. Administratorul societăţii este Gabriela Isac, născută în luna august a anului 1967, în Bucureşti, numită în funcţie în luna martie a acestui an.
 
Compania are 203 puncte de lucru şi sedii secundare, zece dintre acestea fiind francize, iar obiectul principal de activitate vizează „activităţi de jocuri de noroc şi pariuri“, conform datelor de la Registrul Comerţului.
 
În prezent, compania operează cu un număr de 793 de slot machines - o medie de aproximativ 4,2 pe locaţie, dintre care 783 sunt în proprietatea sa, celelalte fiind închiriate, iar din punct de vedere al vânzărilor, compania
estimează că deţine un procent de aproximativ 7% din piaţa pariurilor din România.
 
În judeţul Constanţa, Bet Café Arena are un întreg lanţ de localuri. Astfel, în municipiul Constanţa, compania are şapte puncte de lucru, unul în Năvodari şi unul în Mangalia, potrivit informaţiilor de pe propriul site.

Facem menţiunea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la firma Bet Café Arena, însă reprezentanţii societăţii nu au dorit să comenteze telefonic. Dacă vor răspunde întrebărilor noastre trimise prin e-mail, vom publica ulterior afirmaţiile lor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii