Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

666, „Cifra Fiarei“, şi falimentul echipei Farul Constanţa

ro

05 Apr, 2017 00:00 1621 Marime text
Iulia Casian, judecător al Tribunalului Constanţa, a amânat, pentru data de 12 iunie, dosarul în care bine-cunoscuta echipă de fotbal Farul Constanţa a intrat în insolvenţă şi mai apoi în faliment. Noul termen fixat este al 50-lea acordat în prezenta cauză, aceasta aflându-se pe rolul Tribunalului Constanţa din data de 17 mai 2010.
 
Potrivit datelor oficiale, Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa i s-a aprobat, în iulie 2001, darea în folosinţă gratuită pe o perioadă de 49 de ani a unui imobil proprietate publică a statului aflat în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, prin intermediul hotărârii care avea numărul „malefic“ 666, supranumit şi „Cifra Fiarei“ în cultura populară modernă.
 
Se pare că numărul 666 nu a fost unul de bun augur pentru bine-cunoscuta echipă de fotbal Farul Constanţa. Aproape de jumătatea anului 2010, prin sentinţa civilă nr. 4208 COM/28.06.2010, judecătorul sindic a admis cererea de deschidere a procedurii insolvenţei faţă de debitoarea Club Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa, totodată fiind deschisă procedura generală a insolvenţei faţă de aceasta.
 
Pe data de 12 octombrie 2015, Tribunalul Constanţa a dispus începerea procedurii falimentului debitorului Clubul Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa, hotărând dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului.
 
De menţionat că, potrivit HG nr. 666/12.07.2001, publicată în Monitorul Oficial nr. 423/30.07.2001, s-a aprobat darea în folosinţă gratuită pe o perioadă de 49 de ani Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa a unui imobil proprietate publică a statului, aflat în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului. Concret, în temeiul HG 666/12.07.2001, ministerul anterior precizat a transmis în folosinţa gratuită a Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa, în baza protocolului nr. 2528/17.08.2001, imobilul compus din:
a) teren principal de fotbal - suprafaţă cu gazon = 7.591,84 mp
b) teren antrenament fotbal - suprafaţă cu gazon = 6.710,69 mp
c) teren antrenament fotbal - suprafaţă cu zgură = 6.018,21 mp
d) pavilion administrativ compus din: subsol (cinci vestiare juniori, două magazii pentru materiale şi una pentru alimente, o spălătorie, un vestiar pentru îngrijitoare, cu grup sanitar) - parter (restaurant, bucătărie, două vestiare cu grupuri sanitare, saună, club analiză, două magazii şi un atelier de reparaţii echipament sportiv, cabinet medical, birou plus trei camere, magazin de prezentare articole sportive), etajul I (sală de forţă, saună, patru cabinete medicale cu două grupuri sanitare, două vestiare pentru juniori cu grupuri sanitare şi duşuri, birou antrenor, sală de protocol, cu două vestiare pentru îngrijitoare, sală de conferinţe, sală de mese pentru protocol cu grup sanitar, birou preşedinte cu secretariat, birou contabil-şef), etajul al II-lea (15 camere de cazare sportivi, cu grupuri sanitare şi duşuri, trei magazii din care două arhivă de presă).
 
De asemenea, Clubul Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa a mai primit tribune stadion principal, cu următoarele spaţii sub tribune:
- tribuna A - latura de sud (patru ateliere de lucru cu grup sanitar, birou cu grup sanitar)
- latura de nord (două ateliere şi un grup sanitar)
- tribuna B (cinci camere cu două holuri, trei încăperi cu grupuri sanitare, două magazii)
- tribuna peluză nord (magazie pe toată suprafaţa de sub peluză)
- tribuna oficială (subsol: magazii + casa liftului, demisol: două săli protocol cu două grupuri sanitare, terasă, două magazii, parter: trei camere protocol, cabină TV, încăperi pentru oficiali, staţie de amplificare, grup sanitar)
- tribună stadion 2 antrenament
- nocturnă stadion (patru stâlpi de beton armat cu căi de acces şi incinte la baza lor, instalaţie de iluminat cu tot echipamentul aferent de funcţionare tablouri de distribuţie a energiei electrice, traseu cabluri, corpuri de iluminat), centrală termică, tunel acces jucători, dar şi alte suprafeţe construite (puncte de transformare şi spaţiu comercial Club 96).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii