Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 10.000 de poliţiti, în stradă. Se vor folosi sute de aparate radar

ro

29 Apr, 2016 14:27 2334 Marime text
Poliția Română va fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sfintele Sărbători de Paști de cult Ortodox și de minivacanța de 1 Mai. Aproape 13.000 de poliţişti vor fi în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent și vor avea ca prioritate prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți.

Astfel, în perioada 30 aprilie – 2 mai a.c., 8.492 de poliţişti de la ordine publică, 1.857 de la structurile de poliţie rutieră, dar şi 2.583 de la transporturi, arme, economic, investigaţii criminale și de la alte structuri se vor afla în stradă și în proximitatea lăcaşurilor de cult sau a locurilor unde au loc manifestări publice circumscrise acestor sărbători.

Zilnic, peste 5.100 de patrule de siguranţă publică, dintre care 1.020 pedestre şi 4.121 auto, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

De asemenea, se vor institui dispozitive mixte de ordine și siguranță publică, în zona celor peste 16.400 de lăcașuri de cult. Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pe drumurile publice, în zona lăcaşurilor de cult religios, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi peste 400 de aparate radar.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în 264 de trenuri de călători,  precum şi în 310 staţii şi triaje de cale ferată. Totodată, 19 trenuri de marfă vor fi însoţite, pe durata deplasării, de poliţişti.

De asemenea, în această perioadă, poliţiştii de la transporturi vor patrula în 14 aerogări (internaţionale şi naţionale), precum şi în 22 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Când aveţi nevoie de noi, apelaţi cu încredere 112 - Apelul Unic de Urgenţă!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii