Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât costă masa de Paşti la Constanţa Duminică, vom ciocni ouă roşii şi ne vom înfrupta din friptura de miel (galerie foto)

ro

10 Apr, 2015 00:00 2731 Marime text
Friptură de miel sau de curcan, ouă roşii, drob, ciorbă, cozonac, pască, ceapă verde, ridichi, brânză şi multe alte bucate vor umple mesele constănţenilor de Paşti. Duminică, prăznuim una dintre cele mai importante sărbători din an - Paştele -, motiv pentru ca familiile să se adune în jurul meselor pline de preparate tradiţionale.
 

Comercianţii s-au pregătit din timp de „invazia“ cumpărătorilor şi şi-au făcut plinul încă de acum câteva zile. Astfel, în pieţele din municipiul Constanţa, un kilogram de carne de miel costă 23 de lei. Din miel, gospodinele vor prepara friptură şi ciorbă, la care vor adăuga din plin zarzavat. Pentru un kilogram de cartofi, constănţenii vor plăti 1,2 lei, pentru un kilogram de ceapă - 2 lei, iar pentru un kilogram de morcovi - 3,5 lei. 5i lei costă kilogramul de ţelină, la fel şi cel de păstârnac.

Un kilogram de ardei roşu va goli buzunarul constănţenilor cu 12 lei, iar pentru un kilogram de dovlecei, vom plăti 10 lei. Legăturile de leuştean, leurdă, pătrunjel, mărar şi lobodă costă un leu fiecare. Printre bunătăţile de Paşti se numără şi drobul, iar unul gata preparat, de jumătate de kilogram, costă 15 lei. Dar ce masă este aceea fără o bucată de brânză proaspătă sau o salată de legume? În pieţele constănţene, kilogramul de telemea de oaie, cel de caş sau cel de brânză de capră se vinde la preţul de 25 de lei.

Pentru un kilogram de brânză veche de oaie, constănţenii vor scoate din buzunare 35 de lei. La tarabele din pieţele constănţene, gospodinele găsesc ridichi cu 1,5 lei legătura, ceapă verde cu un leu legătura, salată verde cu 2,5 lei, conopidă cu 10 lei kilogramul, usturoi verde cu 1,5 lei legătura, roşii cu 10 lei kilogramul, varză cu 5 lei kilogramul şi castraveţi cu 8 lei kilogramul. Să nu uitam de ouă, care, potrivit tradiţiei, vor fi vopsite de gospodine. Costul unui ou porneşte de 0,40 de bani. Cozonacii sunt la mare căutare, iar preţul unuia gata făcut ajunge şi la 35 de lei. Pentru a nu le lipsi nimic de pe masă, constănţenii sunt dispuşi să cheltuiască atât cât este necesar, dar sunt şi persoane care au un buget limitat, de aceea, este bine să căutăm oferta satisfăcătoare atât din punct de vedere financiar, cât şi al calităţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii