Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strategia pentru Dezvoltare a Agriculturii pe termen mediu şi lung, în discuţia Guvernului

ro

03 Apr, 2012 23:30 742 Marime text

Guvernul a luat astăzi în discuţie o notă de prezentare a Strategiei pentru Dezvoltare a Agriculturii pe termen mediu şi lung, document de politică publică care trasează liniile directoare în domeniul agriculturii, pentru următorii opt ani, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

„Strategia mizează pe potenţialul agricol natural foarte ridicat pe care-l are România şi impune o viziune strategică astfel ca, la orizontul anului 2020, România să fie una dintre principalele ţari exportatoare de produse agroalimentare din UE, deţinând o agricultură competitivă, diversificată şi sustenabilă", a afirmat Dan Suciu.

Strategia urmăreşte consolidarea sectorului agricol ca factor de stabilitate economică şi socială, prin sprijinirea producătorilor, sporirea investiţiilor în infrastructură, pentru a genera condiţii de creştere a producţiei agricole. Adoptarea Strategiei este necesară pentru a asigura o abordare coerentă şi unitară şi stabilirea de obiective clare şi realiste în elaborarea politicilor publice specifice dezvoltării sectorului agroalimentar.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Strategia a fost elaborată în concordanţă cu liniile directoare ale principalelor documente strategice naţionale şi europene care vizează domeniul agroalimentar - Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Planul Naţional Strategic, Programul Operaţional pentru Pescuit, Strategia „Europa 2020", Politica Agricolă Comună, Strategia Fiscal - Bugetară, Programul Naţional pentru Reformă.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii