Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România aderă la Parteneriatul pentru o guvernare deschisă

ro

11 Apr, 2012 22:12 882 Marime text

Executivul a aprobat astăzi un memorandum prin care Guvernul României participă la Parteneriatul pentru o guvernare deschisă (Open Government Partnership), a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Dan Suciu a explicat că este vorba de un program prin care guvernele implicate în derularea acestuia vor promova transparenţa, combaterea corupţiei şi utilizarea noilor tehnologii pentru a consolida actul de guvernare şi dialog cu cetăţenii.

„Programul vine într-un proces de corelare cu Strategia Naţională Anticorupţie, adoptată recent şi are scopul de a sublinia şi a de întări obiectivele specifice ale Strategiei Naţionale Anticorupţie" a subliniat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

România şi-a exprimat intenţia de a elabora un plan de acţiune propriu care să fie prezentat la următoarea reuniune la nivel politic a acestui program interguvernamental.

De asemenea, au fost identificate proiectele aflate în curs de derulare şi sunt consolidate opt platforme de e-guvernare, printre care dezvoltarea sistemului electronic de achiziţii publice, în vederea integrării în funcţionalităţi tehnice a prevederilor legale privind parteneriatul public-privat, extinderea depunerii declaraţiilor fiscale prin mijloace electronice, dezvoltarea sistemului de atribuire electronică în transporturi ca infrastructură informatică ce permite atribuirea electronică a autorizaţiilor de transport, asigurarea accesului online gratuit la legislaţia naţională, dezvoltarea utilizării de instrumente electronice de gestionare a procedurilor de comunicare a citaţiilor, dezvoltarea sistemului informatic pentru gestionarea procedurilor aferente cetăţeniei române în format electronic.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că Guvernul a aprobat planul de acţiune pentru implementarea acestor angajamente şi Planul naţional de acţiune pentru Open Government Partnership.

Biroul de presă

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii