Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Referitor la întâlnirea ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine cu ambasadorul Republicii Populare Chineze

ro

07 Mar, 2013 11:40 1132 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ


REFERITOR LA ÎNTÂLNIREA MINISTRULUI DELEGAT PENTRU PROIECTE DE INFRASTRUCTURĂ DE INTERES NAŢIONAL ŞI INVESTIŢII STRĂINE CU AMBASADORUL REPUBLICII POPULARE CHINEZE

La iniţiativa Ministrului Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Coman - Şova, s-a organizat pe data de 5 martie 2013, o întâlnire cu Excelenţa Sa, doamna Huo Yuzhen, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România cu scopul de a discuta aspecte importante privitoare la relaţiile economice chino-române.  
La discuţie au participat şi consilierul de stat al primului-ministru Costin Mihalache şi Liu Qiwei, consilier economic în cadrul Ambasadei Republicii Populare Chineze la Bucureşti.  


Discuţiile purtate în cadrul întrevederii s-au concentrat asupra posibilităţilor de stabilire a schimburilor şi colaborărilor chino-române în domeniul investiţiilor.


Doamna Ambasador Huo Yuzhen i-a transmis Ministrului Dan Coman - Şova faptul că statul chinez acordă o importanţă deosebită dezvoltării relaţiilor cu România şi a punctat asupra interesului companiilor, dar şi a băncilor chineze cum ar fi China EXIMBANK, Banca de Dezvoltare a chinei si Banca Comerciala a Chinei pentru finanţarea unor proiecte în domeniile infrastructură, energie şi mediu.


La rândul său, Ministrul Dan Coman - Şova şi-a manifestat deschiderea pentru comunicarea modalităţilor de lucru privind propunerile de proiecte care necesită implementare.


Cele două părţi au convenit pentru viitor promovarea unei cooperări ample chino-române în vederea dezvoltării proiectelor prin intermediul parteneriatului public privat în domenii de interes.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii