Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a participat la redeschiderea muzeelor Mihail Kogălniceanu şi Poni-Cernătescu

ro

02 Mar, 2012 23:06 913 Marime text

Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a participat, astăzi, la Iaşi, alături de ministrul Culturii, domnul Kelemen Hunor, la ceremonia de redeschidere a Muzeului „Poni-Cernătescu" şi a Muzeului Memorial „Mihail Kogălniceanu".

Ca ieşean, am trecut aproape în fiecare zi şi le-am văzut, încetul cu încetul, cum intră în paragină, cum sunt uitate, cum li se dă întrebuinţarea pe care nu o merită. Iar, astăzi, după 12 ani, să vin şi să văd cum au înflorit, reprezintă pentru mine un miracol", a declarat premierul Ungureanu.

Muzeul „Poni-Cernătescu" a fost inaugurat la 7 noiembrie 1991, iar Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu" funcţionează din 1971, însă în 2009 cele două muzee au fost închise pentru public şi au intrat în ample lucrări de reamenajare.

Investiţiile realizate în cele două proiecte sunt în valoare de peste 18 milioane lei şi au vizat atât reconstituirea ambianţelor în care omul de ştiinţă Petru Poni, respectiv omul politic şi de cultură Mihail Kogălniceanu, au trăit şi au creat, cât şi introducerea de noi tehnologii IT pentru o accesare cât mai simplă a informaţiilor.

Premierul Ungureanu si ministrul Culturii, la finalul vizitei, au asistat la un concert susţinut de elevii olimpici ai Colegiului Naţional de Artă "Octav Băncilă".

Tot astăzi, în cadrul vizitei pe care o efectuează în Iaşi, primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a avut, la sediul Prefecturii Iaşi, o întâlnire cu autorităţile locale şi, la Mitropolie, o întrevedere cu ÎPS Teofan Savu, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii