Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Victor Ponta - „Succes românilor noştri de la Jocurile Paralimpice!"

ro

29 Aug, 2012 22:29 848 Marime text

Doresc să dedic câteva rânduri unui eveniment sportiv mai puţin mediatizat, însă nicidecum mai puţin important sau spectaculos. Astăzi, începe cea de-a 14-a ediţie a Jocurilor Paralimpice ce au loc la Londra - cu o participare record anul acesta, de 4.200 de sportivi din 166 de ţări, inclusiv România.

Pentru cei care nu sunt foarte familiarizaţi, spre deosebire de Jocurile Olimpice, Jocurile Paralimpice sunt dedicateexclusiv sportivilor cu dizabilităţi.

Mă bucură foarte mult faptul că, în cadrul acestei ediţii, România participă cu cea mai mare delegaţie de sportivi, reprezentând ţara noastră la probele de atletism, paraciclism, nataţie şi tenis de masă.

Din multe puncte de vedere, sportivii noştri sunt deja olimpici, întrucât, prima şi cea mai grea victorie pe care au obţinut-o a fost cea asupra spiritului - nu întâmplător, motto-ul Jocurilor Paralimpice este "spirit în mişcare". Sunt oameni cu totul şi cu totul speciali, întrucât obţin performanţă sportivă în condiţii extrem de dificileşi în ciuda greutăţilor vieţii cu care majoritatea dintre noi nu ne confruntăm. Este o performanţă pe care doar cei cu o ambiţie şi un spirit de fier o pot realiza. Pentru aceasta au întregul meu respect. Guvernul României îi va recompensa pe medialiaţi exact ca şi pe cei care au obţinut rezultate foarte bune şi la recenta Olimpiadă.

Tocmai de aceea, vreau să le urez mult succes celor 6 sportivi care vor reprezenta ţara noastră la Londra: Florin Cojoc, Eduard Carol Novak, Imre Torok, Naomi Ciorap, Samuel Ciorap, Dacian Makszin! Ştiu că ne veţi face mândri şi vă asigur că suntem cu toţii, cu inima, alături de voi. Vă ţinem pumnii!

Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii