Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări privind uniformizarea programului de lucru

ro

16 Feb, 2012 21:48 905 Marime text
Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a dispus uniformizarea programului de lucru al Aparatului de lucru al Guvernului, precum şi al instituţiilor administraţiei publice centrale, pentru optimizarea activităţii și a comunicării interinstituţionale.

Secretariatul General al Guvernului a transmis vineri, 10 februarie 2012, o circulară către ministere şi instituţiile din Aparatul de lucru al Guvernului, prin care a solicitat dispunerea măsurilor necesare pentru instituirea programului de lucru care se va desfăşura de luni până vineri între orele 08:00 - 16:00, atât în cadrul ministerelor cât şi în cadrul instituţiilor publice aflate în subordine. În circulară s-a precizat că activitatea de relaţii cu publicul se va desfăşura cu respectarea dispoziţiilor legale. Această activitate este reglementată distinct prin H.G. nr. 1723/2004 privind aprobarea Programului de măsuri pentru combaterea birocraţiei în activitatea de relaţii cu publicul, cu modificările şi completările ulterioare, care se referă doar la programul compartimentelor care relaţionează cu publicul şi nu la programul de lucru al instituţiilor publice.

Până în prezent, programul de lucru al ministerelor şi al instituţiilor publice din subordinea acestora era stabilit de către fiecare instituţie prin dispoziţii interne, fără a exista o practică unitară, începând de la 800, 830 sau 900.

Menţionăm că această solicitare nu vizează activitatea instituţiilor de învăţământ, a unităţilor medicale, de urgență și de intervenție.

Facem precizarea că dispoziția se referă strict la Aparatul de lucru al Guvernului, la instituțiile publice subordonate acestuia, la ministere și la instituțiile publice aflate în subordine.

Biroul de presă al SGG

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii