Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul prim-ministrului Victor Ponta cu ocazia Zilei Regalității

ro

10 May, 2015 14:23 793 Marime text
Marcăm astăzi un moment fundamental din istoria țării – Ziua Regalității. Vreau cu această ocazie să transmit, în numele Guvernului României și al meu, cele mai bune gânduri de respect și considerație față Casa Regală, în semn de apreciere pentru contribuția adusă istoriei, integrității și identității noastre naționale.
 
Ziua Regelui este una dintre cele mai importante sărbători ale României, fosta noastră zi națională în perioada proclămarii independenței țării și încoronarii Regelui Carol I până după finalul celui de-al Doilea Război Mondial. În trecut, românii se bucurau de acest moment prin​ lupte cu flori și focuri de artificii, petrecând ziua alături de familia regală. Cred că este important să retrăim această atmosferă de sărbătoare și acum, iar în acest sens salut decizia Parlamentului de a adopta în luna aprilie Proiectul de Lege nr. 609/2013 privind declararea zilei de 10 Mai ca sărbătoare naţională - zi nelucratoare.
 
Casa Regală a sprijinit România în momente dificile, ne-a învățat ce înseamnă patriotismul și a oferit țării o direcție puternică prin definirea unor repere morale înalte. Avem obligaţia să susținem aceste valori, să ne respectăm istoria și să învățăm noile generații să facă la fel. La mulți ani Casei Regale!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii