Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul prim-ministrului Victor Ponta cu ocazia zilei internaționale a romilor

ro

08 Apr, 2015 14:01 1111 Marime text
Astăzi, 8 aprilie, cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor, vreau să salut contribuția cetățenilor noștri de etnie romă la dezvoltarea României de azi. De-a lungul istoriei noastre, fierarul rom a făcut întodeauna echipă bună cu țăranul român; lăutarii au fost inima sărbătorilor; argintarii, căldărarii, cărămidarii, rudarii și alte neamuri de romi  au ocupat un loc aparte în istoria noastră.
Suntem conștienți că, din păcate, prejudecățile au făcut ca o parte din aceștia sa fie  ignorați sau excluși în diversele perioade ale evoluției societății noastre. Lucrăm în continuare să depășim prejudecățile și să oferim romilor șanse egale dezvoltării ca parte  a națiunii române,  într-o Europă a diversității. Și ne mândrim cu performanțele de azi, din multe domenii profesionale și din  spațiul cultural, ale tinerilor de etnie romă. De aceea este esențială continuarea și consolidarea investițiilor în proiecte pentru educație, care să ofere șanse de dezvoltare și performanță fiecărui tânăr, din oricare loc din România.    
Guvernul pe care îl conduc va continua cu stăruință politicile de incluziune socială, reducerea decalajelor sociale și combaterea discriminării.
La mulți ani romilor de pretutindeni, la mulți ani romilor din România!      
 
 
Biroul de Presa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii