Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea premierului Victor Ponta delegaţia condusă de ministrul apărării din Rep. Federală Germania

ro

04 Jun, 2015 18:26 967 Marime text
Prim-ministrul Victor Ponta a primit, la Palatul Victoria, o delegație condusă de ministrul apărării din Republica Federală Germania, doamna Ursula von der Leyen. Ministrul german al apărării efectuează o vizită oficială în România la invitația omologului român, Mircea Dușa.
Cu această ocazie, Prim-ministrul român a transmis aprecierea sa față de relația strategică cu Germania, în plan politic, militar și economic, și față de sprijinul acordat armatei române în procesul de creștere a nivelului de operativitate, interoperabilitate și pregătire a personalului.
Ministrul german al apărării Ursula von der Leyen a salutat, la rândul său,  dialogul politico - militar foarte bun dintre cele două țări, menit să consolideze și sa deschidă noi oportunități de cooperare în plan bilateral și în cadrul NATO și UE.
Premierul Ponta a prezentat prioritățile Guvernului în domeniul securității și apărării, consolidarea bugetului alocat sectorului de apărare și modul în care vor fi implementate angajamentele luate în cadrul NATO.  A subliniat că România dorește să contribuie în mod activ la inițiativele NATO care susțin asigurarea securității acestui spațiu.
Evoluțiile recente în materie de securitate, având în vedere contextul regional actual, au constituit o temă importantă pe agenda de discuție. Au fost abordate situația și modul în care statele din UE pot fi solidare și sprijini eforturile de modernizare ale țărilor din vecinătatea estică, în special R. Moldova, Ucraina și Georgia.
 
 
Biroul de presă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii