Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea premierului Sorin Grindeanu cu directorul Enel România

ro

28 Mar, 2017 17:43 1648 Marime text
Premierul Sorin Grindeanu și directorul Enel România, Georgios Stassis, au avut astăzi o întâlnire, la Palatul Victoria, principalele teme abordate fiind securitatea energetică a României și oportunitățile de investiții în acest domeniu.

Șeful Executivului a subliniat preocuparea Guvernului pentru securitatea aprovizionării cu energie a consumatorilor, la prețuri competitive, eficientizarea sistemului energetic și sprijinirea producției de energie din surse regenerabile.

La rândul său, Georgios Stassis a reafirmat, cu acest prilej, interesul strategic pe care grupul italian îl are în România, unde Enel este prezent ca producător de energie electrică din surse regenerabile, distribuitor și furnizor de energie electrică. Planurile Enel în România prevăd creșterea investițiilor, în următorii doi ani aceastea urmând să totalizeze circa 330 de milioane de euro. De asemenea, Enel a investit până în prezent circa 3 miliarde de euro în dezvoltarea operațiunilor sale locale.

Georgios Stassis arătat că Enel va plăti până la sfârșitul acestui an suma de peste 400 de milioane de euro datorată statului român în urma deciziei Curții Internaționale de Arbitraj de la Paris.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii