Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României - Emil Boc critică o decizie a cabinetului condus de Mihai Razvan Ungureanu

ro

29 Aug, 2012 00:10 907 Marime text

Guvernul României face următoarele precizări în legatură cu reacţiile politice ale PDL Cluj, despre alocarea anumitor sume din Fondul de rezerva bugetară, pentru unităţile administrativ-teritoriale:

Atacul PDL Cluj este demagogic fi se bazează pe informaţii greşite. Sumele la care PDL Cluj face referire, într-un comunicat făcut public ieri, au fost alocate de către cabinetul condus de Mihai Răzvan Ungureanu, înaintea alegerilor locale.

Aceste sume au fost blocate de către Guvernul actual. În urma unei decizii a Curţii Constituţionale, Guvernul a dispus plata doar pentru acele unităţi administrativ-teritoriale care înregistrează arierate sau care au nevoie de sprijin pentru cofinanţarea unor proiecte europene.

Aşadar, criticile aduse Guvernului actual referitoare la alocarea de sume din Fondul de rezerva bugetară sunt neîntemeiate, câtă vreme aceste plăţi se bazează pe decizia guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu şi pe decizia CCR.

În ceea ce priveşte sumele direcţionate în urma recentei rectificări bugetare, Guvernul României precizează că este prima dată în ultimii ani când acest lucru se întâmplă fără a se ţine cont de culoarea politică a autorităţilor locale. Guvernul României va recurge la Fondul de rezerva doar în cazuri de urgenţă, în conformitate cu legea.

Biroul de Presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii