Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cooperarea regională în zona extinsă a Mării Negre, pe agenda întrevederii premierului Mihai-Răzvan Ungureanu cu comisarul european pentru Afaceri Maritime şi Pescuit, Maria Damanaki

ro

29 Mar, 2012 22:38 574 Marime text

Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a avut astăzi o întrevedere cu comisarul european pentru Afaceri Maritime şi Pescuit, doamna Maria Damanaki.

Principalul subiect al discuţiilor a fost necesitatea intensificării cooperării regionale în zona extinsă a Mării Negre. Premierul român a accentuat că obiectivul strategic al României este consacrarea Regiunii Mării Negre drept un spaţiu al stabilităţii, prosperităţii şi securităţii, ţara noastră susţinând constant o implicare activă a Uniunii Europene.

În acest context, cei doi oficiali au discutat despre oportunitatea lansării, într-un orizont de timp viitor, a unei Strategii a Uniunii Europene pentru Regiunea Mării Negre, pornind de la Sinergia Mării Negre şi complementar Strategiei pentru Regiunea Dunăreană.

Alte subiecte abordate în cursul întrevederii de la Palatul Victoria au vizat: reforma politicii comune a UE în domeniul pescuitului şi absorbţia fondurilor europene în cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit.

La întrevedere au fost prezenţi şi Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene, şi Stelian Fuia, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Biroul de presă

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii